El Consell Comarcal del Montsià aprova una taxa pel transport escolar

Foto: Joan Revillas

(DdT) El ple del Consell Comarcal del Montsià ha aprovat la nova ordenança del transport escolar, que preveu el pagament d’1,5 euros diaris per als escolars que han d’estudiar la secundària obligatòria en un institut del mateix municipi on resideixen.

La mesura afecta els municipis d’Alcanar, Ulldecona i Amposta

La nova taxa preveu que els alumnes paguin 1,5 euros al dia, quan entre en vigor, i afecta els estudiants de les Cases d’Alcanar, que van a l’institut Sòl de Riu d’Alcanar, els dels barris d’Ulldecona, que es desplacen fins a l’IES Sales i Ferré, i els del Poble Nou, que han d’anar a Amposta.

L’ens comarcal assegura que l’aprovació de l’ordenança ha estat un tràmit que han hagut de fer perquè així els ho ha obligat el Departament d’Ensenyament.

Tot arrenca a partir d’una llei que contempla la gratuïtat del transport a l’ensenyament obligatori entre municipis, però no entre nuclis urbans del mateix terme municipal. Fins ara, l’ens comarcal subvencionava també el transport dins del municipi.

Ara, la Generalitat ha ordenat que s’aplique la llei al peu de la lletra, tot i que és cada consell comarcal qui ha d’aplicar les noves instruccions. A diferència del que ha passat al Montsià, els atres tres consells comarcals ebrencs encara no han debatut l’eliminació del transport gratuït i no se sap quan ho faran.

Al·legacions rebutjades

L’ens també va rebutjar, en el mateix punt, les al·legacions que demanaven la gratuïtat del transport escolar, com fins ara, tal i com reclamen les AMPA i les famílies afectades de les Cases i Ulldecona. La proposta es va rebutjar per un sol vot de diferència, els tretze consellers del govern comarcal (CiU i PP) van votar-hi en contra de les al·legacions, mentre que els dotze de l’oposició (PSC-ERC-ICV) van fer-ho a favor.

Tot i això, l’ens comarcal s’ha compromès a habilitar una línia d’ajuts als pròxims pressupostos del Consell per a garantir que «cap alumne haurà de pagar el transport durant el present curs 2011-12», ha afirmat al Diari el conseller Ivan Romeu. La gratuïtat només afectaria aquest curs escolar.

2 respostes
  1. Alfred
    Alfred says:

    Aquesta notícia, penso que no ha estat gens ben tractada. Veig que és una visió particular de la gent d’Alcanar, que aprofiten aquests fets per fer política barata. Hi ha moltes coses que no són realitat, penso que s’hauria de contrastar la informació amb gent del consell comarcal: presidenta de la comissió d’educació, gerència, …

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada