Unitat Planera mostra el seu escepticisme sobre la possible aturada del castor

llombart

Fernando Llombart,regidor de UP a Santa Bàrbara (Foto:J.Roig)

Fernando Llombart  diu que s ‘ha de ser més pràctic i demanar compensacions davant les poques possibilitats  de que el projecte faci marxa enrere.
“Sinó perdrem el bou i les esquelles” afirma el regidor de UP

(J.Roig).-El portaveu d’ Unitat Planera,Fernando  Llombart, dubta de que el projecte Castor pugi acabar aturant la seua activitat  i es  mostrava  escèptic davant l’ efectivitat que pugin tenir les mocions presentades als plens del municipis de les àrees  més properes al dipòsit de gas ,demanant-ne l ‘aturada i el desmantellament.

D ‘entrada,va dir,aquesta instal•lació no deixa  cap benefici al territori  i d’ altra banda no creu que un projecte com el Castor que ha significat una inversió de gairebé 2.000 milions d ‘euros, es pugi tirar enrere. En la seua argumentació  Llombart feia referència també  al fet de que el dipòsit es considerat estratègic  per  a la reserva de gas  en cas d’ una hipotètica crisi energètica.

Per tots aquests motius Llombart,al ple del passat mes d’ Octubre ,on es va presentar i aprovar una moció en contra de la plataforma marina de gas Castor, va reivindicar que, davant d ‘aquesta problemàtica, es fora més pragmàtic  i en lloc de demanar l ‘aturada, que creu pràcticament impossible, es reivindiques la creació d’una borsa econòmica a càrrec de l ‘empresa per poder ajudar a la població en el cas  de que es produís un incident a la planta amb resultat de danys materials. El regidor planer també proposa la creació d’un cànon del gas,com és fa amb  d‘altres casos,per tal de reinvertir-lo  en millores   a les infraestructures dels territoris circumdants.

Llombart concloïa dient que entén que la seua proposta pugi aixecar critiques,sobre tot ara que sembla que hi ha una especial sensibilitat social i política sobre el tema .”El meu grup parla des del  convenciment de que el projecte no es farà enrere. Evidentment,si es pot aturar,nosaltres serem els primers en recolzar-ho,però si com tot sembla indicar,no ha de ser així,negociem,sinó perdrem el bou i les esquelles” sentenciava .

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada