L ‘Agrícola del Camp de Santa Bàrbara entrarà gairebé dos milions de quilos d’ olives en dos setmanes.

(Foto:LPR)

Al caure  a terra encara verdes,els fruits  estan donant un baix grau d ‘acidesa,però molt poc rendiment

(J.Roig/T.G.).-El fort vent que va afectar el territori el darrer cap  de setmana d’ Octubre i molt especialment  el terme de Santa Bàrbara a partir del Canal Xerta -Sènia ,ha provocat que l’ inici de  temporada en la recollida de la collita d’ olives s’ hagi accelerat i quantificat  d’ una manera significativa.

El gerent de l ‘entitat,Josep Lluis Cardona ,explicava a la nostra emissora  que la setmana passada   es van entrar  a la Cooperativa una mitjana de entre 150 i 200.000 quilos d’ olives diaris ,lo que provocarà que en dues setmanes s’ arribi a molturar gairebé 2 milions  de quilos d ‘aquest fruit.

La part negativa d ‘aquesta informació és que les olives encara no estàn en el seu punt idoni de maduració .Segons deia Cardona, “va fer vent massa prompte i l’ oliva a caigut a terra verda,quant  encara no té tota la matèria grassa necessària per a que doni un bon rendiment,tot i que si que dona un baix  grau d ‘acidesa”.

Segons informacions dels mateixos productors,tot  i que com hem dit s ‘esta fent  un primer oli de qualitat,el rendiment estaria solament entre el 8 i el 12 per cent,lo que significa una productivitat molt baixa,que es millorarà no obstant,d ‘aquí unes setmanes quant l’ oliva estigui ja madura del tot.

1 resposta
  1. Raul
    Raul says:

    El vent ens fa vore com es pot millorar la cualitat del nostre oli ” fen caure artificialment les olives avans dora ” .Esclar que per que aquet sistema sigue rentable,sen auria de pagar mes el poc grau.

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada