Les Terres de l’Ebre demanaran 10 MEUR més del fons d’industrialització de l’Estat pel 2011

Un moment de la reunió de la comissió de seguiment per a la industrialització de les Terres de l'Ebre.

ACN.-La comissió de seguiment per a la industrialització de les Terres de l’Ebre, liderada per la Delegació del Govern, sol·licitarà que el fons d’industrialització de l’Estat que enguany ha d’aportar 11 MEUR pel territori, tingui continuïtat durant l’any vinent. Així, tant a través de la secretaria general d’Indústria com dels partits polítics amb representació al Congrés, es negociarà amb el govern espanyol perquè destini 10 MEUR del fons d’industrialització pel 2011. La comissió ja ha preparat un llistat de projectes que justifiquen aquesta petició. Entre aquests, s’inclouen 3,3 MEUR per a l’adquisició de terrenys per tirar endavant la plataforma logística LogisEbre a l’Aldea

Salvadó, que ha presidit aquest dimecres la reunió de la Comissió de Seguiment del Pla d’Iniciatives per al Desenvolupament econòmic de les Terres de l’Ebre, ha explicat que el disseny d’aquest llistat de projectes s’ha fet per tenir ‘més arguments’ davant del govern espanyol ‘quan ens demanin per a què volem els diners’. El delegat ha recordat que el fons d’industrialització és una eina que s’utilitza des del 2004 i que tot el complex de viver d’empreses de Flix (Ribera d’Ebre) ja es va finançar a través d’aquesta mesura.

A més de les gestions de la mateixa Secretaria General d’Indústria de la Generalitat, Salvadó ha explicat que es traslladarà als grups polítics amb representació al Congrés dels Diputats perquè hi incideixin en el debat parlamentari dels PGE.

La proposta d’actuacions que s’ha fet per l’any vinent inclou 3,3 MEUR per l’adquisició de terrenys per fer el LogisEbre, 2 MEUR per acabar l’arribada de serveis d’aigua i llum al polígon Catalunya Sud, 1 MEUR per a un centre de promoció econòmica al polígon Valldepins d’Ulldecona (Montsià), 1 MEUR pel tractament i valorització de residus urbans a la Ribera d’Ebre, 700.000 euros per l’electrificació del polígon de l’Oriola d’Amposta, 500.000 euros per l’antena tecnològica Tecnio, 500.000 euros pel viver d’empreses de Gandesa, 500.000 euros pel Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble (CENFIM), i 500.000 euros més per portar una línia elèctrica de 25 kv a la zona industrial de la Sénia (Montsià).

Pel que fa a l’adquisició de terrenys del LogisEbre, el delegat ha explicat que s’havia pensat en incloure-ho al fons d’enguany però que no es va fer perquè hi havia altres prioritats com és l’arribada de serveis bàsics al polígon Catalunya Sud. En aquest sentit, Salvadó ha explicat que, ara per ara, el LogisEbre té un problema de ‘rentabilitat’ i de ‘massa crítica’, i ha assegurat que la manera de fer més viable aquesta plataforma és reduir-ne la inversió. ‘Si adquirim els terrenys per la via d’aquest fons, aconseguirem millorar l’estudi de demanda que tenim actualment’, ha manifestat.

Concretament, a través del nou fons d’industrialització, es volen comprar 100 hectàrees de terrenys per poder tirar endavant una plataforma logística i central integral de mercaderies ‘amb llarg recorregut’.

A l’espera de l’acord del Consell de Ministres
Pel que fa als 11 MEUR previstos pel fons d’industrialització d’enguany, Salvadó ha informat als membres de la comissió (agents socioeconòmics del territori) que està previst que, en les pròximes setmanes, el Consell de Ministres aprovi el Reial Decret. El delegat ha recordat que hi ha temps per executar les actuacions fins el 31 de desembre del 2011, però que per avançar feina la setmana vinent ja mantindran una reunió amb les administracions locals implicades.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada