La Llei de correbous podria entrar al debat del Parlament del 22 de setembre

La diputada d’Esquerra al Parlament, Marta Cid, va anunciar la passada setmana que la Llei de correbous podria portar-se a aprovació al proper plenari del Parlament de Catalunya previst per al 22 de setembre, tot i que l’ordre del dia del plenari es confirmarà en els propers dies. L’anunci es produia en el marc d’una trobada de càrrecs d’Esquerra Republicana a les Terres de l’Ebre per preparar la campanya de les eleccions al Parlament que tindran lloc aquesta tardor.

La diputada ebrenca ha assenyalat que si finalment s’aprova la Llei de correbous serà una satisfacció per al seu grup, ja que considera que és una llei complexa, no pel seu contingut sinó més aviat perquè ha esdevingut una llei utilitzada pel Partit Popular per dedicar-se a fer una política, segonsva dir , “de plena demagògia” creant un estiu de confusió en el marc de les festes majors de les poblacions ebrenques. Cid afetgia que el projecte de Llei s’ha convertit en un tema de preocupació entre els aficionats, les comissions de bous, els ajuntaments, la delegació del Govern i la població en general.

Cid ha assenyalat que si finalment la Llei entra a l’ordre del dia del proper 22 de setembre podran tancar la porta d’aquest capítol i celebrar els actes de correbous amb normalitat i amb la cobertura i la seguretat jurídiques pertinents.