La carretera de Vinallop a Ulldecona quedarà renovada en onze mesos i el tram entre Xerta i Horta obrirà a final de mes

nadal-reduitEl conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha anunciat que les obres de millora de la carretera T-331 entre Ulldecona (Montsià) i Vinallop (Tortosa), quedaran enllestides en onze mesos, a finals de juny de 2010.

Nadal, que ha visitat les obres aquest dijous al migdia, ha avançat que el Govern treballa en un projecte per remodelar el tram pendent entre Ulldecona i el riu Sénia (límit amb el País Valencià).

Paral•lelament, Carreteres preveu obrir al trànsit a finals de mes, tot i la paralització de les obres pel foc i que encara quedaran actuacions pendents d’execució, el tram de la carretera T-330 que connecta Horta de Sant Joan (Terra Alta) amb la C-12, a Xerta (Baix Ebre). ACN


Les obres a la T-331, que van començar a finals de desembre passat en el tram més proper a Ulldecona i abasten 21,6 quilòmetres, han de permetre eixamplar la plataforma de la carretera, eliminar revolts i millora el traçat a partir d’una nova variant a Santa Bàrbara (Montsià), que ha de permetre millorar la fluïdesa i la seguretat del trànsit.

Nadal ha visitat aquest dijous al migdia les actuacions inicials de la futura variant de Santa Bàrbara. De moment, les obres s’han centrat en el tram entre l’inici d’aquesta variant i Ulldecona, que el conseller s’ha compromès a tenir asfaltat i funcionant abans de final d’any. De forma simultània, ha d’avançar la construcció del tram de circumval·lació de Santa Bàrbara i la resta de carretera fins a Vinallop.’La vigília de Sant Joan de l’any vinent ha d’estar funcionant i operativa. Pot faltar col·locar alguna senyal però el ferm i la calçada ja han d’estar’, ha aventurat.

El conseller ha destacat la magnitud de l’obra –amb un pressupost que ascendeix als 19,6 MEUR-, incloent millores en el traçat i el paviment, per evitar l’actual inundabilitat i l’efecte aquaplàning en el trànsit, la construcció d’un viaducte de 90 metres al barranc de Roé de Vinallop o la mateixa variant de Santa Bàrbara, de 3 quilòmetres i que vorejarà el nucli urbà per l’est enllaçant amb la T-350, de Santa Bàrbara a Masdenverge. ‘Suposarà una millora de seguretat i de traçat, traient el trànsit de l’interior de la població’, ha reflexionat.

Paral•lelament i per completar aquest projecte, la direcció general de Carreteres disposa ja d’un projecte executiu per ampliar el voral en el tram de carretera entre Ulldecona i el límit amb el País Valencià, el riu Sénia. Es tracta d’un tram de 800 metres i que requerirà també l’ampliació de l’actual pont sobre el Sénia, tasca per a la qual Carreteres manté contactes amb el govern valencià.

Per últim, el conseller ha anunciat públicament la reobertura de la carretera T-330, que uneix Horta de Sant Joan i Prat de Comte amb l’Eix de l’Ebre (C-12), a l’alçada de Xerta, a finals d’aquest mes d’agost. Les obres, d’unes ‘característiques i complexitat enormes’, van resultar afectades per l’incendi de fa dos setmanes, fet que va obligar a paralitzar dos dies els treballs.

Ni això ni les actuacions previstes per reforestar i estabilitzar el terreny després del foc modificaran les previsions inicials, segons Nadal. Així, tot i que encara no estan acabades les obres, disposen ja de ‘totes les prestacions’ per circular-hi, ha matisat, tot precisant que la finalització es prolongarà uns ‘dos o tres mesos’.

El Pla Territorial, a exposició pública

Nadal, d’altra banda, que també ha visitat posteriorment les obres de millora de la travessera de la TV-3319 al seu pas per la Sénia (Montsià) –obres que han comprès un tram d’1,1 quilòmetres, amb la construcció de rotondes i el reforçament del ferm, amb un cost total d’1 MEUR-, que juntament amb la P-3311 passaran a titularitat municipal, ha anunciat la sortida a exposició pública del Pla Territorial Parcial de les Terres de l’Ebre a partir del pròxim 1 de setembre.

Segons ha explicat, després de signar l’aprovació inicial del document el passat 31 de juliol i atenent el caràcter majoritàriament inhàbil del mes d’agost, el Pla es trametrà a finals de mes als ajuntaments i, posteriorment, se sotmetrà durant dos mesos (setembre i octubre) a exposició pública per a particulars i institucions. ‘Ara és el moment de participar i de les veus dels ajuntaments. Hi haurà molta negociació, molt treball i molt esforç de consens’, ha indicat.

La idea, ha precisat, és que el Pla pugui ser aprovat de forma definitiva durant el pròxim 2010 per poder facilitar l’aprovació del Pla Territorial General de Catalunya dintre d’un any. ‘Encara falten el de Girona i el de les Terres de l’Ebre. Estem ja a punt d’aprovar el de Barcelona’, ha assenyalat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada