Arriba la 29a edició del Festival de Música Felip Pedrell

felip-pedrell-festivalLa Ostia Chamber Orquestra sota la direcció de Marco Fiorini obrirà la 29a edició del Festival de Música Felip Pedrell en el seu concert inaugural el proper dilluns 13 de juliol. Fins el dia 22, Tortosa podrà gaudir del millor repertori musical de la mà de primeres figures actuals com la Sori Ensemble Korea, el primer grup professional de concerts coreà especialitzat en música contemporània, o el concert que oferiran els professors del curs/stage associat al festival i en el que participaran, entre d’altres, la violoncelista Eva Graubin i el guitarrista Xavier Coll.


El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Joan Caballol, ha expressat la satisfacció de la seva àrea per haver vist inclòs el festival i el curs/stage al Catàleg de Festivals d’Estiu que edita, anualment, la Generalitat de Catalunya, i que també ha incorporat la Mostra de Jazz de Tortosa i el Festival Ebre Terra de Vent: “Hem aconseguit aquest important element de difusió a través de Turisme de Catalunya -ha dit- i això ens ajudarà a posicionar Tortosa dins del panorama de festivals d’estiu al nostre país”.

Pel que fa al resultat de les matriculacions del curs/stage, Caballol ha dit que “hem triplicat el número d’inscrits respecte de l’any passat”. Aquest important increment fa que enguany es compti amb la participació de més de 60 alumnes. Per la seva banda, la directora de Joventuts Musicals de Tortosa, Mar Lombarte, ha dit que “aquest any ens hem mullat una mica més”, fent referència a un programa musical de molt nivell com el que es presenta en aquesta edició 2009. Lombarte, així mateix, s’ha mostrat convençuda de que “la qualitat de l’any passat va ser mol alta, però estem segurs de que la d’aquest any ho serà més”.