El Centre de Teràpia Ocupacional APASA Santa Bàrbara, entrarà en funcionament l’any vinent.

Disposarà de 48 places per atendre a persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Montsià.

El nou edifici està situat als terrenys annexos entre el CAP i la Llar d’Infants les Beceroles de la localitat.

(LPR) Aquest, fou un compromís adquirit l’any 2014 quan APASA va decidir descentralitzar alguns dels seus serveis i situar-los en altres municipis de les Terres de l’Ebre .

L’ajuntament planer, va oferir la possibilitat d’acollir d’una manera temporal a l’Smartcentre el Servei de Teràpia Ocupacional a canvi que la construcció del nou edifici és realitzes en uns terrenys de titularitat municipal que ara s’han cedit a la institució durant un període de vint anys.

Segons explicava Ignasi Monllau, director gerent d’APASA, la construcció d’aquest nou edifici té un import de 900.000 euros. El finançament del mateix va a càrrec de l’entitat, que ha hagut de demanar un crèdit per poder fer front a la seva construcció, tot i que també estan treballant per poder disposar d’alguna altra aportació per part d’institucions com la Fundació ONCE.

En una primera fase es construirà un servei de teràpia ocupacional, per poder traslladar l’actual servei ubicat, des de fa cinc anys, a l’Smartcentre; en una segona fase s’hi ha de construir un servei assistencial o residencial.

El centre disposarà de 6 sales per un total aproximat d’uns 8 usuaris de teràpia ocupacional, dutxes i serveis adaptats, una sala menjador, despatxos per als tècnics i altres per atendre a les famílies, així com un espai enjardinat a l’exterior per poder passejar o activitats d’oci.

La regidora de Serveis Socials, Montse Rodríguez, valora positivament que s’estigui fent realitat la construcció i posterior trasllat del servei a la nostra localitat. D’aquesta manera Santa Bàrbara serà un nou referent al Montsià d’atenció a les persones.
Està previst que a principis del 2020 acaben les obres i pugui començar a funcionar a ple rendiment.

Actualment en aquest centre hi treballen un total de 23 joves d’arreu de les Terres de l’Ebre que tenen edats compreses entre 21 i 26 anys.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada