Desprès de 37 anys, torna el bou cap-llaçat per Sant Gregori

cartSanta Bàrbara tindrà bous i ball per Sant Gregori.

La tradició taurina al nostre poble es remunta a l’any 1927.

(J.Roig/T.G.).-Entre altres activitats, la celebració d’un bou cap llaçat i un nit de ball reviva, seran dos de les novetats del programa d’actes preparat per aquest cap de setmana en que el municipi de Santa Bàrbara es disposa a viure la festa del seu copatró Sant Gregori.

Cal recordar que Santa Bàrbara, fins a l’any 1976, organitzava  la seua festa major al mes de Maig i en honor a aquest sant, fins que, per diferents motius, les festes es van traslladar a la segona setmana de Juliol, passant a ser, duran molt de temps, pràcticament testimonial la celebració de Sant Gregori.
Ara i gràcies a la nova llei dels correbous que permet recuperar un dia de bous fora de la festa major si es pot justificar-ne la tradicionalitat, serà possible que el proper dissabte, dia 10, el nostre poble pugui recuperar el bou cap-llaçat que es feia per aquestes dates. Joaquim Martí, portaveu de la Penya Planers pels Bous, promotors de la iniciativa, explicava que no ha estat fàcil aconseguir-ho i que ha sigut possible gràcies al treball de recerca dut a terme per la mateixa penya a l’arxiu comarcal del Montsià i l’ajut de particulars i del Centre d’Estudis Planers que han permès demostrar que la celebració d’actes taurins al nostre poble està documentat des de l’any 1927 i que se’n van fer  per Sant Gregori, fins les festes de l’any 1962.

La Penya Planers pels Bous no solament organitzarà aquest bou cap-llaçat aquest proper dissabte a partir de les 8 del mati i amb sortida des de l’IES Les Planes, sinó que prèviament, el divendres al poliesportiu municipal i a les 12 de la nit, començarà la Quarta Festa revival amb música i gresca per a totes les edats a càrrec dels djs. Carlos Ivern, Carlos Saura i Dj Moxina. Martí indicava que enguany i per primer cop, l’entrada a la festa no serà gratuïta, sinó que caldrà abonar un euro per fer front a despeses d’obligat compliment com és el cas de les assegurances.