Vols comprar l’estació de tren de Santa Bàrbara ??

Vistes estacio

Foto:Llibre “Santa Bàrbara amb imatges”

Empreses i particulars poden optar a la compra, encara que fonts coneixedores del mercat immobiliari  creuen més probable la segona opció.

(G.Moreno/DdT/J.Roig).-L ‘edifici de l ‘estació de Santa Bàrbara podria acabar reconvertit   per algun altre us particular o professional o  fins i tot podria desaparèixer,depenent de qui finalment acabi comprant l’ immoble i els terrenys adjacents ,desprès de que Adif hagi  inclòs la vella estació del nostre poble  i també la de Mianes entre els edificis i propietats que ha posat a la venda .

Segons coneixíem gràcies a l ‘informació publicada pel diari digital La Marfanta    l’Administració d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha decidit posar a la venda un total de 1.500 immobles ferroviaris, 800 dels quals a través de subhasta, per poder obtenir recursos. Dues de les antigues estacions afectades es troben a les Terres de l’Ebre: són l’antiga estació de Mianes, al terme municipal de Tortosa, i l’antiga estació de Santa Bàrbara.

Segons publicà aquest dilluns El Periódico de Catalunya, podran optar a la compra tant empreses com particulars, encara que fonts coneixedores del mercat immobiliari han explicat que no veuen gaire probable aquesta segona alternativa. Totes les antigues estacions que Adif ha posat a la venda a Catalunya es troben a la demarcació de Tarragona: a banda de les estacions de Mianes i Santa Bàrbara, també hi ha les de la Riera de Gaià i la del Morell. En aquest sentit, Mianes i la Riera de Gaià es troben en sòl rústic, mentre que les estacions del Morell i Santa Bàrbara són en sòl urbà.

Actualment, el procés està en fase de taxació dels immobles, pel que és impossible avançar preus de sortida. Les previsions apunten que les primeres subhastes podrien iniciar aproximadament d’aquí a dos mesos.

El tren va arribar  Santa Bàrbara l ‘any 1867,fins que al 1996 , amb la modificació de la línia escurçant el recorregut des de l’ Aldea al Freginals ,va deixar al municipi sense aquest servei,importantíssim per a la seua economia i per a  comunicació amb l ‘exterior .

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada