Santa Bàrbara organitza sis hores de cinema local ininterromput

Guillermo Gaya ,amb la seua càmera,enregistrant una acte festiu a Santa Bàrbara (Foto:J.Roig)

Es podran visionar diferents pel•lícules sobre temàtica local muntades  per Guillermo Gaya
Destaca la que l’ autor dedica molt especialment a Alex Castells

(J.Roig).-De maratons se’n poden fer de moltes menes i Santa Bàrbara n’ organitza aquest proper diumenge una de molt singular dintre del programa d ‘activitats de les Jornades Culturals. Es tracta d’ una marató de  pel•lícules produïdes per Guillermo Gaya sobre temes locals .
En principi es va pensar  en fer una marató de 12 hores ininterrompudes  ja que Gaya disposa de suficient material com per a poder-ho fer,però finalment es va considerar més pràctic dedicar tota la tarda de diumenge  per poder projectar un total de 6 pel•lícules entre les 15 i les 21 hores,es a dir ,una per hora.

Les temàtiques locals que exposen les pel•lícules van des de     les Festes Majors a la darrera nevada important que va viure el municipi,passant pels Carnavals,la barrancada pels aiguats de l’ any 2000 o diferents moments importants de l’ història recent del municipi. Entre tots,Gaya en destacava un en especial  i que serà el que obrirà el cicle .”30 anys de la Banda de Cornetes i Tabals Xiquets Grup Balmes”.La pel.licual,deia l’ autor,vol ser un homenatge al músic local,component i director de la banda Alex Castell,actualment i des de fa ja alguns anys afectat per una malaltia cerebral .

La marató de pel•lícules de Guillermo Gaya es podrà veure al Centre Cultural de Santa Bàrbara el diumenge dia 1o d ‘abril a partir de les 3 de la tardai amb entrada gratuïta.