Les negociacions per dur una multinacional holandesa a l’antiga Lear, aturades

Foto: LEAR-Aguaita

La Delegació del Govern a l’Ebre confirma que les negociacions per portar una empresa a les naus de l’antiga LEAR de Roquetes es troben, ara mateix, aturades.

(Aguaita) De fet, el consistori ha decidit deixar de pagar la llum per l’alt cost que suposa el manteniment, més de 3.000 euros mensuals, tot i que mantindrà els servei de seguretat i el de neteja.

“L’empresa que havia de venir, especialitzada en la fabricació de carbó actiu, era de capital holandès i gran part de les seues accions s’ha venut a capital americà, això ha fet que les negociacions es compliquen”, ha reconegut el delegat, Xavier Pallarès. Tot i això, assegura que ni l’Ajuntament ni la Generalitat “no tiren la tovallola. Confio que, si continuem treballant colze a colze, podrem tenir notícies positives”, ha subratllat Pallarès.

L’adquisió de les naus de LEAR ha estat una de les principals inversions del Pla d’Industrialització de les Terres de l’Ebre. Totes les obres d’aquest Pla, pressupostades en més de 10 milions d’euros, s’han finalitzat abans del 2013 i, per tant, no caldrà retornar les subvencions a l’Estat. “El mes de juny passat vam demanar una pròrroga per tal d’acabar les obres del Pla d’Industrialització abans d’acabar l’any”, ha explicat, d’altra banda, Pallarès. “En aquell moment vam fer una reunió amb tots els agents implicats perquè hi ha la voluntat de demanar un segon Pla. Però sempre havíem dit que fins que no s’acabessen les obres d’este primer Pla no es demanarien recursos per a un segon Pla. Ara ja ho podem fer”, ha avançat.

Altres obres emblemàtiques d’aquest Pla han estat l’abastament d’aigua i gas al polígon Catalunya Sud (4,5 MEUR), del qual “en queda per polir algun detall però sense cap problema es podrà certificar el final d’obra”, segons el delegat. A la llista d’obres també trobem el projecte d’una planta de valorització de residus al polígon del Molló de Móra la Nova (Ribera d’Ebre), amb una inversió d’un milió d’euros; el centre d’empreses de Flix (Ribera d’Ebre), amb 200.000 euros; el viver d’empreses de Gandesa, amb un milió d’euros; l’electrificació del polígon de l’Oriola, per uns 600.000 euros, i la construcció de l’antena Tecnio -un milió d’euros-, a Amposta.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada