La Ràpita desafia la crisi en un estiu amb més turistes però que gasten menys

Foto :gendelarapita's

Sant Carles de la Ràpita va tancar el passat 15 de setembre la campanya turística d’aquest estiu que, segons les dades de la Regidoria de Turisme, ha superat en nombre de visitants els dos anys anteriors. Del 15 de juny al 15 de setembre d’enguany, l’Oficina Municipal de Turisme i del Punt d’Informació del Parc de Garbí han atès un total de 15.678 consultes, el 53 % de les quals en el mes d’agost, davant les 12.274 consultes obtingudes el 2009 i 13.862, el 2008. Aquest increment pren més rellevància si es té en compte que el període de recollida de dades ha durat 30 dies menys que en els dos anys anteriors, quan la campanya es va obrir l’1 de juny i es va tancar el dia 30 de setembre. Després de comprovar, l’any passat, que la primera quinzena de juny i l’última de setembre van haver poques consultes als punts d’informació, “vam decidir  escurçar la campanya i, així, reduir costos de personal i manteniment, encara que durant els caps de setmana vam obrir”, explicava la regidora de Turisme, Rosa Anglès.

La valoració que fa Turisme de la campanya és positiva, per l’increment del nombre de visitants registrat, però la crisi econòmica ha afectat en la mitjana de despeses dels visitants.  “Pels  comentaris que ens han fet arribar els restauradors i hotelers,  enguany els turistes han gastat menys i han fet estades més curtes que altres anys”,  apuntava Rosa Anglès.

Un any més, el turisme nacional ha protagonitzat la campanya, representant el 79 per cent del total de visitants. Percentatge que es divideix en un 46 % de turistes de nacionalitat espanyola i un 33 % de catalans. Els visitants procedents d’altres països europeus han representat el 21% restant i, en aquest grup, cal destacar l’increment d’ un 15% de francesos respecte l’any anterior.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada