Diferents departaments de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, tanquen el curs 2015-2016

IMG_20160606_101949

Rosa Bonet, col.laboradora voluntaria, començant la seua secció a la programació d’estiu que La Plana Ràdio enceta avui.(Foto:J.Roig)

Acaben les activitats formatives a l’Smartcentre i les de l’aula de formació per a adults
També avui, amb el començament de la programació d’estiu a La Plana Ràdio, s’acaba la temporada 2015-2016 que ha comptat amb la participació de gairebé una trentena de col.laboradors.

AdSB/J.Roig).-Quant arriba el mes de Juny i gairebé coincidint amb l’acabament del curs escolar, també acaben la majoria d’activitats que organitza l’ajuntament de Santa Bàrbara des de els seus diferents departaments, com per exemple les formatives que iniciava al mes de setembre el Punt TIC Santa Bàrbara, aquest curs ja com a Smartcentre i en les que hi han participat un total de 112 usuaris.
Un dels objectius principals d’aquest servei municipal és oferir un espai a la ciutadania on poder fer ús de les noves tecnologies i on poder iniciar-se en el món de les TIC, és per això que al llarg de l’any organitzem cursos de formació i cursos d’iniciació per a tots els col•lectius i per a totes les edats, com per exemple les activitats extraescolars que el centre ve fent des de fa anys en col•laboració amb l’AMPA de l’Escola Jaume Balmes. El principal objectiu d’aquesta activitat extraescolar és l’aprenentatge del bon ús de les noves tecnologies. Durant la recta final del curs s’ha treballat molt el tema de la seguretat a la xarxa i del bon ús que cal fer de les eines TIC.
També hem dut a terme la formació continua per a dones; algunes de les dones d’aquesta formació fa 9 anys que hi participen i compten ja amb una gran coneixement, mentre que altres cursos han estat dirigits a alumnes amb menys experiència, on han aprés a utilitzar eines d’ofimàtica, eines d’imatge digital i edició de vídeo, internet, correu electrònic, xarxes socials…

Com a quart any consecutiu i en conveni en l’Institut les Planes, tots els alumnes de batxillerat que ho han volgut han participat en la formació per a la preparació de l’obtenció del certificat ACTIC de la Generalitat de Catalunya i s’han presentat, posteriorment, a la prova per a obtenir el certificat.

Des del Smartcentre es recorda a tots els usuaris que vulguin apuntar-se per al proper curs 2016-2017, que de l’1 al 15 de setembre estarà obert el període d’inscripció.

També el passat dilluns una cinquantena d’alumnes van rebre els certificats d’assistència a les classes de català, com acte de cloenda del curs de formació 2015-2016.
Les classes s’imparteixen a l’aula de formació d’adults, al Centre Municipal de Serveis Socials de la localitat i els alumnes que hi assisteixen són de nivells i necessitats diferents. Enguany ,a més de les sessions impartides a les classes també s’han fet sortides amb la finalitat de treballar el vocabulari de l’entorn de primera mà, s’ha fet ús del préstec interbibliotecari de la Biblioteca Municipal per poder fer lectures conjuntes… Com a novetat d’aquest any, part de l’alumnat va participar a la Revetlla d’Històries que va organitzar l’Smartcentre a la Diada de Sant Jordi i, també, s’han implantat les Parelles Lingüístiques, activitat paral•lela a les classes.

Finalment, un altre servei municipal que acaba el curs és la mateixa ràdio municipal. La Plana Ràdio també enceta, a partir d’avui, la programació d’ estiu que correrà a càrrec al cent per cent del personal de la mateixa, amb el reforç voluntari de Rosa Bonet, una de les nostres col•laboradores més veteranes. La resta de col•laboradors, gairebé una trentena, i desprès d’haver omplert durant tota la temporada la nostra programació amb els més diversos continguts a les seues corresponents seccions, es prenen un descans fins al proper mes de Setembre. Així dons, els continguts que oferirem a partir d’avui i durant tot l’estiu seran bàsicament informatius i musicals i amb els mateixos horaris d’emissió que la resta de l’any.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada