Masdenverge inaugura dissabte el Centre d’interpretació “Viure al Poble”

CIMasdenverge

Interior del nou CIM a Masdenverge (Foto:Museu de les Terres de l’Ebre)

Aquest nou equipament patrimonial quedarà vinculat a la xarxa “Ebre, natura & cultura” de la que en formen part també museus i centres d’interpretació d’Alcanar, Amposta, Freginals i Santa Bàrbara

(Redacció/J.Roig).-El proper dissabte dia 8 de juny a les 11.00 h. s’inaugurarà el Centre d’Interpretació Viure al Poble. L’exposició del centre mostra la vida a Masdenverge en dos parts. La primera fa un recorregut pel seu terme municipal, mostrant els elements que conformen el paisatge i el medi natural, i remarca les formes de vida tradicionals vinculades als masos que es troben en l’origen del municipi. La segona part presenta com es va configurar el nucli urbà i com la història i el veïnatge han configurat una manera de viure al poble, amb una mirada a les transformacions del dia a dia en l’actualitat.
El Centre formarà part de la xarxa “Ebre, natura & cultura” i  s’ubica en la planta baixa de l’edifici “Masdenverge Actiu” juntament amb l’Oficina de Turisme, el punt BTT i el local dels joves. En l’edifici també hi ha la biblioteca municipal i els locals d’assaig de la Societat “La Unió Musical de Masdenverge”.

L’exposició conté 43 objectes originals cedits pels veïns de Masdenverge, relacionats amb el treball del camp, la caça, la indumentària tradicional, junt amb d’altres que representen els serveis públics propis d’un nucli urbà, que han estat restaurats pel SAM de les Terres de l’Ebre. Ha estat coordinada pel Museu de les Terres de l’Ebre i els textos i el guió han estat a càrrec d’Anna Añó i Laura Tomàs. La producció l’ha realitzat l’empresa ABS amb la col·laboració de Films Nòmades en els audiovisuals.
Aquest nou equipament patrimonial quedarà vinculat a la xarxa “Ebre, natura & cultura”. Una plataforma que inclou la principal xarxa de museus i centres d’interpretació de les Terres de l’Ebre, amb equipaments que obren tot l’any setmanalment a Alcanar, Amposta, Freginals, Santa Bàrbara i a partir d ‘ara també Masdenverge   . La xarxa aglutina la promoció i l’activitat cultural d’aquests centres, així com els serveis educatius i turístics, que, en forma d’itineraris, visites guiades, tallers, rutes de cap de setmana, etc. s’oferten a la població local i als visitants.