Els ajuntaments ebrencs deuen 22,5 milions d’euros més que fa un any

euros

(Foto:divisas.name)

(L’ Ebredigital).-L’increment respon bàsicament a noves obligacions financeres, ja que el govern espanyol els va obrir la possibilitat de contractar crèdits de llarga durada per pagar proveïdors. Per contra, molts ajuntaments són creditors de la Generalitat, que ara, amb el llum verd de l’Estat, inclourà aquests deutes amb els municipis en el pròxim pla de pagament de les Comunitats Autònomes a proveïdors, que beu del Fons de Liquiditat Autonòmica.

Les xifres que acaba de fer públiques el ministeri d’Hisenda reflecteixen que el deute contret pels ajuntaments de les Terres de l’Ebre va passar de 137,5 milions a 160 milions d’euros durant el 2012. L’Ametlla de Mar, el número u en el rànquing ebrenc, va duplicar el seu deute en aquest període (de 8 a 16 milions), i la majoria dels municipis més enduetats, com ara Rasquera, Prat de Comte, Tortosa, Sant Jaume, Alfara o Móra d’Ebre, el van incrementar durant l’any passat. Es poden consultar totes les dades en el web del ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques:
http://www.minhap.gob.es/es-ES/Areas%20Tematicas/Administracion%20Electronica/OVEELL/Paginas/DeudaViva.aspx

En l’altre extrem hi ha ajuntaments de la Terra Alta i la Ribera que no tenen cap deute, com ara Batea, la Fatarella, Vilalba o la Torre de l’Espanyol. En alguns casos els ingressos derivats dels parcs eòlics han resultat transcendentals a l’hora de quadrar els números. L’evolució del deute, les interpretacions i les valoracions, les trobem en l’edició en paper del setmanari L’Ebre d’aquesta setmana.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada