El Copate encara no ha pogut pagar els proveïdors de la passada campanya

ddt

Avioneta fumigadora (Foto: M.M. Diari de Tarragona)

El vicepresident de l’organisme, Joan Castor Gonell, tem que aquest fet pugui portar problemes a l’hora de contractar serveis i productes per a la d’enguany.

La Generalitat encara no ha fet efectiu el pagament de la primera anualitat de la subvenció atorgada per la trienni 2015-2017, per a la lluita contra el mosquit i la mosca negra.

Avui hi ha convocada una reunió dels alcaldes dels municipis afectats per debatre la situació.

(J.Roig/T.G.).-A finals del passat any 2015, el Govern català va aprovar atorgar una subvenció directa al Consorci de Polítiques Ambientals de Terres de l’Ebre (COPATE), per finançar les actuacions previstes al Pla d’actuació per a la prevenció i control de les plagues de mosquits i mosca negra a les comarques afectades  per al periode 2015-2017. La subvenció total és de 2.021.000 euros, distribuïts en tres anualitats de 673.680 euros cada any.
El vicepresident del Copate i alcalde de Santa Jaume d’Enveja Joan Castor Gonell, explicava, en declaracions al programa “Món local” de La Plana Ràdio, que encara no han rebut la partida corresponent a la primera anualitat i això està causant una gran preocupació als alcaldes de Delta perquè  no han pogut pagar als proveïdors de serveis i productes que han fet els tractaments. Aquest retard no permet poder negociar bons preus i preocupa al vicepresident del Copate perquè pot ser un factor negatiu que podria retardar l’actuació dels mitjans aeris.” I solament tenim tres dies per poder fer els tractaments, un cop els mosquits han post els ous”, deia Gonell.

Avui mateix s’ha convocats els alcaldes per tal d’explicar-los-hi la gravetat de la situació, perqué els tractaments ja s’haurien de començar i el mes passat van haver-hi ja els primers problemes per poder pagar els personal de l’organisme, tenint que avançar  diners alguns ajuntaments.

L’alcalde de Santa Jaume d’Enveja creu que les administracions superiors no tenen clar la importància que té el control d’aquest insecte, no solament per a la salut, sinó també per l’afectació negativa que té per la turisme que rep la zona.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada