La Agrícola del Camp de Santa Bàrbara justifica la venda d ‘oli a Carrefour.

Entre alguns sectors de l ‘entitat hi havia un cert recel per la venda d’oli a aquesta xarxa de centres comercials denunciada per Unió de Pagesos per  una suposada venda a pèrdues.
La cooperativa planera diu que li està més a compte vendre  oli envasat a Carrefour que no pas a l’ engròs.

Presentacions olis comercialtizats per Montebre (Foto :LPR)

(J.Roig).-La posada en marxa d’ un centre comercial Carrefour a Amposta a donat  la possibilitat a diversos productors agroalimentaris del territori  per poder convertir-se en proveïdors de la cadena. Entre aquets productors es troba la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara, mitjançà la seua marca Montebre.
La noticia ,apareguda fa unes setmanes, de que   Unió de Pagesos reincidia  a denunciar Carrefour per presumpte incompliment de la normativa en les seves ofertes en oli d’oliva verge extra, havia creat un cert recel en alguns sectors de l ‘entitat,per això el tema també va ser debatut  a la darrera assemblea de socis  celebrada fa un dies.
El gerent de la Cooperativa,Josep Lluis Cardona explicava a la nostra emissora que ens agradi o no,la realitat és que el preu de l’ oli està sota mínims i en la venda a l ‘engròs encara més,per això la possibilitat de vendre a una distribuïdora tant important encara que sigui sacrificant un poc el preu , et dona la possibilitat de augmentar vendes.
Cardona deia  que lo bo seria poder vendre l’ oli  envasat a 3 o 4 euros el litre,però la realitat és que el preu de mercat està  a poc més de 2 euros i la opció de vendre a l’ engròs encara és  pitjor,per això el consell rector de la cooperativa va considerar l’ operació viable donant-li el seu vistiplau.”La cooperativa,de vendre envasat a Carrefour a  tenir que vendre a l ‘engròs  ,te un diferencial  de entre 35 i 40 pessetes per quilo  d’ oli” justificava.
El tema com hem dit es va portar la Junta General essent aprovat tant pels socis com per la resta de cooperatives que formen la comercialitzadora “Montebre”.

1 resposta
  1. Raul
    Raul says:

    Despues de la explicación,en junta general,de la venda de aceite a Carrefour a un precio rebajado;quisiera rectificar mi primer comentario y estar de acuerdo con la decisión de la Cooperativa,”vender el aceite a mayoristas mas varato, resulta mas perjudicial para el productor”.Lo que seria razonable es que en vez de abrir una guerra de precios, se mirara mas al exterior,ejemplo:en Francia se vende el aceite ,tres veces mas caro.?Tanta inversion representa alquilar un pequeño local y un repartidor con un pequeño furgon¿

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada