Els alcaldes de la plana del Montsià volen crear una xarxa d’itineraris interpretatius

A iniciativa dels alcaldes dels pobles de l’interior del Montsià i a través de les subvencions dels Fons Europeus LEADER 2010, els alcaldes proposen la creació d’una xarxa d’itineraris interpretatius que transcorri entre els pobles de la Plana i que en potenciï els seus recursos turístics i culturals.
Aquests itineraris transcorreran per les antigues rutes de comunicació entre els pobles de la comarca, i en concret de la Plana.

Segons que es pot llegir a la pàgina web de l ‘ajuntament de Santa Bàrbara ,la temàtica de les rutes versarà a l’entorn del món rural i del medi natural, i de la relació de l’home amb el seu entorn com a element modelador del paisatge.

Per lo que sembla ,des de Masdenverge, hi hauria la possibilitat d’enllaçar amb el futur camí natural de l’Ebre i d’aquest amb la via verda de la vall de Zafán.

A la part central de la plana , als municipis de la Galera i Santa Bàrbara, com que hi creua transversalment l’itinerari de la Via Augusta, s’ aprofitaria aquesta ruta de gran recorregut que fins i tot supera els límits Catalunya cap al sud, i de l’Estat cap al nord.

A Godall hi hauria la possibilitat d’enllaçar amb l’itinerari de les Oliveres Mil•lenàries, que en sentit sud es prolonga cap a Ulldecona, al mateix temps que d’altres itineraris locals per la serra de Godall com el del barranc de la Caldera.

Santa Bàrbara amb el projecte es podria garantir la urbanització dels exteriors del nou Museu de la vida a la Plana, que constituirà, en un futur, el punt clau referencial i dinamitzador del turisme d’interior a la població.

L’alcalde de Santa Bàrbara, Jordi Boronat, dóna recolzament al projecte impulsat pels diferents alcaldes de l’interior del Montsià per tal d’aconseguir iniciatives que canalitzen i articulen el turisme a l’interior en un projecte que quasi al 100% anirà finançat entre els fons LEADER de la comunitat europea, la Diputació de Tarragona i un romanent per part dels diversos Ajuntaments.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada