La galera i l’ostra rissada, protagonistes de la propera diada gastronòmica a la Ràpita

galeraSant Carles de la Ràpita repartirà el proper 14 de febrer, al pavelló firal, 350 quilos de galeres i 250 quilos d’ostres, en el marc de la cinquena Diada de la galera i l’ostra rissada. Hi participaran 13 restaurants de la localitat, la Confraria de Pescadors Verge del Carme i Ostres del Delta l’Avi Agustí, que cuinaran els productes estrella d’aquesta diada amb diferents receptes. 

Galeres amb calçots, amb anís estrellat, bolets i alls tendres, amb cruixent de carxofa, al perfum d’escabetx o pastís de galeres, rap i verduretes, són alguns dels plats que s’hi podran degustar al preu de 4 euros per tiquet, amb consumició inclosa. També per a l’ocasió, la Regidoria de Turisme ha convidat la comarca del Tarragonés a participar-hi amb els populars calçots, que cuinarà el restaurant Ca Vidal.

Es tracta d’ una iniciativa “per propiciar un intercanvi de productes amb altres territoris”, explicava la regidora de Turisme, Rosa Anglés, que es va encetar en la passada edició de la Diada del llagostí, al mes de desembre, convidant la comarca del Matarranya.

Com és habitual en aquestes diades que organitza la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de la Ràpita, hi estaran presents altres productes agroalimentaris de qualitat de les Terres de l’Ebre, com l’arròs Montsià, els vins de la DO Terra Alta i els olis del Baix Ebre i Montsià, així com diverses marques de caves catalans.

A més, aquesta diada serà el tret de sortida de la Setmana de la galera i l’ostra rissada, durant la qual els restaurants col•laboradors oferiran, als seus establiments, menús
especials de 35 euros amb aquests dos productes del mar.

D’altra banda, l’associació d’empresaris que han entrat a formar part de l’Estació Nàutica de Sant Carles de la Ràpita aprofitaran la celebració de la Diada de la galera i l’ostra rissada per ofertar als visitants les primeres activitats nàutiques. D’aquesta manera, “promocionarem els dos principals atractius turístics del nostre municipi, la gastronomia i la nàutica”, apuntava la regidora de Turisme, Rosa Anglés.

L’organització ha volgut fer coincidir la galera de la llotja rapitenca i l’ostra rissada del Delta de l’Ebre en un mateix certamen gastronòmic perquè és en aquestes dates, quan l’aigua està més freda, que aquests productes estan en les millors condicions per al consum.

La galera, coneguda popularment com a llagostí de pobre, ha guanyat valor en els últims anys a la llotja rapitenca, passant a representar el deu per cent de les captures i uns ingressos d’1,4 milions d’euros. Tot i això, “encara és una espècie molt desconeguda a Catalunya”, apuntava el president de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, Josep Tomàs Fèlix, tot comparant el renom que té a altres zones
com Andalusia i la costa adriàtica, on la galera se serveix com a tapa.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada