Nova denúncia contra els bous ‘marítims’ al port de l’Ampolla

837618

Un grup de joves intenta capturar un bou que ha caigut a l’aigua al port de l’Ampolla (Foto Actyma)

L’entitat animalista ACTYMA demana l’obertura d’un expedient sancionador perquè el recinte estava obert al mar i controladors consumien alcohol, entre d’altres motius

 (ACN).– L’Associació Contra la Tortura i el Maltracte als Animals (ACTYMA) ha interposat una nova denúncia contra els organitzadors i supervisors dels correbou ‘marítim’ que va tenir lloc el passat 22 de juny al port de l’Ampolla (Baix Ebre) per suposat incompliment de la Llei 34/2010 que regula els correbous. Reclamen a la Generalitat que obri expedient sancionador als responsables de les infraccions denunciades: l’obertura del recinte al mar, provocant la caiguda dels animals a l’aigua; el consum de begudes alcohòliques per part d’que alguns controladors de l’espectacle; la infracció de la prohibició de seure en les barreres de protecció; l’existència de ferits; o l’ús de pals contra els animals.

*A més de l’expedient sancionador contra els presumptes responsables d’aquestes accions, ACTYMA demana també que es determini la suposada responsabilitat, solidària o subsidiària, de l’Ajuntament de l’Ampolla per la seva funció “in vigilando” respecte el compliment de la legalitat vigent.

Els animalistes han recordat que quan els bous cauen al mar, s’atrapa l’animal amb una embarcació, “pescant-los per les banyes amb una corda” i se’l remolca fins la rampa que condueix a la plaça. Es tracta, segons addueixen, d’una modalitat “fraudulenta” i “irregular”, atès que la llei dels correbous “estableix la variant de ‘bous a la platja’, però no de bous al mar'”

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada