Segueix la polèmica per determinar on comença “oficialment” el tram ebrenc del Camí de Santa Jaume

El Muntel lde les Verges,a Deltebre.(Foto terradeldelta.blogspot.com9

El Muntell de les Verges,a Deltebre.(Foto terradeldelta.blogspot.com)

(J.Roig)

“Sembla que hi ha algú que te interès en que el Camí de Sant Jaume de l ‘Ebre comenci a Tortosa i no al Muntell de les Verges,a Deltebre.

O diu el secretari de l’ Associació d’ Amics del Camí de Sant Jaume de l’ Ebre del Montsià  qui segueix insistint amb les seues sospites de que el tram ,des de Deltebre a Tortosa, s’ ha deixat sense senyalitzar, possiblement per interessos particulars i localistes

Els darrers mesos,la Generalitat a invertit 550.000 euros en senyalitzar el camí des de el Portal del Romeu a Tortosa,fins al límit amb Aragó

La Generalitat anunciava a principis d ‘enguany la senyalització el camí de Sant Jaume de l’Ebre des de Tortosa fins al límit amb Aragó, coincidint amb la celebració de l’any jacobeu. Segons que va anunciar en aquell moment el director general de Turisme, Joan Carles Vilalta,el recorregut “oficial” comença al portal del Romeu de Tortosa, on es van instal•lar els primers cartells indicatius (de color blau), per acabar 94 quilòmetres més endavant, a la frontera aragonesa.
Nou mesos desprès ,des de l’ Associació d’ Amics del Camí de Santa Jaume de l ‘Ebre es segueix  reivindicant que l’ inici  emblemàtic d’ aquest camí és el Muntell de les Verges a Deltebre i no pas el Portal del Romeu tortosí.
Jesús Serrano,secretari de l ‘entitat , diu que “sembla que hi ha algú que voldria que comencés a Tortosa i sempre els estan posant pegues”

Tot i que ,segons Serrano,aquest camí començava a la desembocadura de l’Ebre, la direcció general de Turisme ha deixat  al marge la senyalització del tram de Tortosa al muntell de les Verges perquè ,diuen que hi ha trams que no són de titularitat pública, referint-se als trams on el camí passa pels terrenys de la Comunitat de Regants,explicació  que Serrano també posa en dubte perquè ,diu que ja al 1999 es va fer una primera senyalització que mai va tenir cap impediment per part dels comuners.

Serrano concloïa en  declaracions a les Emute , reafirmant-se  en les seues sospites de que el tram des de Deltebre a Tortosa es deixa sense senyalitzar, possiblement per interessos particulars a fi de reafirmar la tendència que sempre ha prevalgut a destacar el portal del Romeu tortosí com a punt d’ inici del camí jacobeu. Serrano admetia  que el portal és un punt molt emblemàtic , però no l’ inici oficial del camí, l’ inici ,insisteix és el Muntell de les Verges a Deltebre.
El govern ha destinat 550.000 euros a senyalitzar aquest tram del camí jacobeu ebrenc.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada