En marxa un nou curs al Centre Obert “L’Oliveta”

oliveta

(Foto: Centre Obert L’Oliveta)

Un any més, el curs comença amb la totalitat de les 30 places que ofereix, cobertes.

També ha començat ja la formació per a Adults amb el curs de Català, i a finals de mes ho farà el programa “Créixer en família” .

(AdSB/J.Roig/T.G.).-El passat 21 de setembre, 30 xiquets i xiquetes van iniciar el curs al Centre Obert l’Oliveta de Santa Bàrbara, una proposta municipal que permet donar suport a les famílies fora de l’horari escolar i acollida als menors, disposant d’un espai en el qual es treballen diversos tallers socioeducatius, es fomenta l’adquisició d’aprenentatges bàsics, sense deixar al marge les estones lúdiques i d’esbarjo, també fonamentals per al creixement dels menors.
Fàtima Blanch, una de les monitores del Centre, explicava a La Plana Ràdio que han començat el curs amb 33 xiquets i xiquetes, encara que solament disposen de 30 places, però això els permet tenir tots els dies coberts al cent per cent, “perquè cada dia hi ha alguna baixa per altres activitats que duent a terme els menors”, aclaria, afegint que encara han quedat 12 nens en llista d’espera.

Durant el curs es treballaran 11 tallers i dinàmiques, estructurats trimestralment i amb una freqüència d’un o dos de diferents cada dia i que afronten temàtiques tant diverses com els hàbits, sentiments i emocions. També es fan tallers de celebracions especials, en el quals els aniversaris, les diferents estacions o les festivitats assenyalades són protagonistes. Dos dies a la setmana es fa reforç escolar i els divendres es continua fomentant l’hàbit per la lectura.

Fàtima destacava les novetats que ofereix enguany “L’ Oliveta” :  els tallers d’educació viària, informàtica, habilitats lingüístiques i sobre tot el projecte l’Olivera, en el que, durant tot el trimestre, els infants treballaran temes relacionats amb el món de l’oli, tant present al nostre municipi i coincidint precisament amb el trimestre en el que donen inici les activitats oleícoles al poble. El projecte es treballarà amb fitxes al Centre, però també amb visites a la Cooperativa o a la Fira de l’Oli per a que els nens ho puguin visualitzar.

Blanch recordava també que ja han començat les classes de català per adults, amb quatre grups formats per als quatre nivells diferents que s’imparteixen, dos d’orals i dos de perfeccionament.

També avançava que, a finals d’aquest mes, començarà un altra edició del programa “Créixer en Família” on ofereix espais de suport, virtuals i presencials, als pares i mares interessats a conèixer aspectes que puguin influir de forma positiva en la cura, l’educació i el desenvolupament dels fills i filles, convidant-los a reflexionar i a compartir les seves experiències amb altres famílies.