Entra en funcionament el nou aparell de TAC de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

El nou TAC suposa equiparar la tecnologia del Verge de la Cinta a la d’altres hospitals de nivell similar i, per tant, donar a la població el millor servei

L’equipament, que ha costat 350.000 euros, ha de permetre efectuar més exploracions al dia i millorar els diagnòstics

 (ACN).- L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha posat en funcionament el nou aparell de TAC (Tomografia Axial Computeritzada), adquirit el passat mes de juliol. Segons els responsables del centre, l’equipament suposa un salt tecnològic qualitatiu perquè permet un estalvi de temps-pot efectuar setze talls per rotació quan fins ara eren dos- permetent l’exploració de més pacients durant el dia. A més, el nou TAC millora de forma considerable la qualitat de les imatges i el software d’edició i gestió. La instal·lació ha suposat una inversió de 350 euros. L’equip de radiologia del centre efectua anualment unes 9.000 proves d’aquest tipus a l’any.

L’aparell té un servidor d’aplicacions clíniques avançades i pot reproduir imatges en tres dimensions (reconstrucció avançada en 3D i combinació d’imatges). També permet ampliar i millorar els diagnòstics -colonoscòpia virtual avançada, paquet de perfusió cerebral avançat, nòdul pulmonar i programa dental-.

El cap de Servei de Radiologia de l’Hospital Verge de la Cinta, Fernando Javier García Lorente, ha destacat que el nou aparell suposarà beneficis “directes i indirectes” per als pacients. “L’equip és més ràpid, per tant, el temps de pacient a la màquina és menor, i a més, es disminueix la quantitat de radiació que rep el pacient perquè es pot modular la dosi en cada territori anatòmic”, apunta. Indirectament, “el pacient rep un millor diagnòstic perquè la màquina permet definir millor l’anatomia i les seves alteracions”.

Els professionals que gestionen l’equip han hagut de seguir un procés de formació, atès que la base del funcionament del sistema és la informàtica. “S’han de formar en els nombrosos programes complementaris que porta la màquina, i no només el radiòleg, també infermeria i els tècnics”, ha afegit García Lorente, qui sosté que amb el nou aparell en marxa, equipara tecnològicament l’Hospital Verge de la Cinta amb centres de “nivell similar”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada