S’inicien les tasques de documentació de la col·lecció paleontològica de Josep Antoni Valls al Museu de la Vida a La Plana

L’any 1984, l’ajuntament de Santa Bàrbara va acceptar la donació d’una col·lecció de minerals i fòssils que Josep Antoni Valls i Simó, fill de la localitat i membre de l’institut català de mineralogia, gemmologia i paleontologia, va oferir al poble per ser exhibida. Aquesta mostra es va anar ampliant, i l’any 2011 es va ubicar al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana, en un espai que porta per nom col·lecció d’història natural Josep Antoni Valls.

(L.P.R) La col·lecció paleontològica i mineralògica de Josep Antoni Valls comprèn més de 2200 exemplars del quals 381 corresponen a minerals i roques i 1821 són fòssils, fet que converteix aquesta col·lecció en la més important de les Terres de l’Ebre en l’àmbit paleontològic. La procedència dels espècimens és diversa i inclou peces de 50 països dels cinc continents, tot i que el gruix del fons té l’origen a Catalunya i d’altres zones de la Península Ibèrica.

Amb l’objectiu de millorar la conservació, gestió i difusió de la col·lecció, des de l’Ajuntament de Santa Bàrbara i el consorci del museu de les Terres de l’Ebre s’ha engegat una campanya de documentació que compta amb un ajut atorgat per la xarxa de museus de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

L’Ajuntament de Santa Bàrbara, conservarà la propietat del fons i que seguirà ubicat a Santa Bàrbara atenent a la voluntat de Josep Antoni Valls.

Els treballs s’ha iniciat aquest mes d’agost, s’allargaran tres mesos i inclouran la informatització i revisió de la col·lecció i, entre altres, es realitzaran les tasques de siglat i fotografiat dels espècimens amb el seu corresponent número de registre, la introducció de la informació a la base de dades de documentació i la seva reubicació en noves caixes.

Aquestes feines aniran a càrrec de Meritxell Roig en l’apartat de la informatització i documentació, i Marc Gómez i Àlex Ossó com a paleontòlegs en la segona part dels treballs.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada