La Galera acull una exposició sobre el món antic de les Terres de l’ Ebre

 

Cartell anunciador de la exposició

Es mostren testimonis dels principals jaciments  dels períodes que van  la neolització a la romanització
(Redacció/J.Roig).- Fins al 26 de juliol de 2012, a la Sala 2, sala d’exposicions temporals, de Terracota, es pot veure l’”Les Terres de l’ Ebre- De la la neolització a la romanització”,una exposició on es parla de la prehistòria, la protohistòria i el món antic de les nostres terres.
En aquesta ocasió ,el museu ha volgut  deixar les arts plàstiques per centrar-se en els orígens del nostre territori.

Aquesta exposició arqueològica  està dedicada a la prehistòria, protohistòria i món antic de les Terres de l’Ebre. Formalment presenta els continguts en la clàssica divisió cronològica per períodes i es mostra el testimoni dels principals jaciments de cada període. Del període neolític mostra les necròpolis de les terrasses de l’Ebre com Barranc de Fabra, Masdenvergenc, Clota del Molinàs, Mas Benita, Mas de Xies, etc., i, d’hàbitat, com la Cova del Vidre i el Clot de l’Hospital (Roquetes).
De l’edat del ferro, presenta els assentaments de Sant Jaume-Mas d’en Serra i de la Moleta del Remei (Alcanar), La Ferradura (Ulldecona), Mianes (Santa Bàrbara), Mas de Mussol (l’Aldea), l’Oriola i la Carrova (Amposta) i del Bordissal (Camarles),mentre que d’època romana es presenten els establiments rurals del Pla d’Empúries i Carrova (Amposta), de Casa Blanca (Jesús-Tortosa) i de Mas de Sant Pau (Masdenverge). L’objectiu principal és apropar al públic de forma entenedora i didàctica les darreres interpretacions gestades pel món científic en relació a aquests períodes a les Terres de l’Ebre.En definitiva,La Galera acull una exposició per  descobrir els orígens més llunyans de les Terres de l’Ebre i les darreres descobertes realitzades pel món científic en aquets camps.

L’exposició  ha estat cedida pel Museu de les Terres de l’Ebre, en el marc del conveni conjunt entre el Consorci del Museu i l’ajuntament de la Galera, així com per l’activitat que porta a terme com a SAM (Servei d’Atenció als Museus), en col•laboració amb el Departament de Cultura.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada