Una dona resulta morta en un robatori violent al Barri Castell

Un agent de la policia científica dels Mossos, a l'entrada de la casa.(Foto ACN)

Almenys tres homes haurien participat en l’assalt al domicili d’Ulldecona que ha acabat amb una dona morta

Els assaltants haurien forçat el pany d’una porta per accedir a l’immoble i haurien emmordassat el matrimoni que hi vivia per robar diners i joies

(ACN).- Un grup format per almenys tres homes, possiblement originaris de l’Europa de l’Est, hauria participat en l’assalt al domicili del barri del Castell d’Ulldecona
(Montsià) i que ha acabat amb la mort de la dona del matrimoni que hi vivia. Segons ha pogut saber l’ACN, el grup va irrompre  a la casa la  matinada de diumenge a dilluns forçant el pany d’una de les portes d’accés i va  emmordassar la parella, que es va veure  sorpresa per la seva presència mentre dormia. La dona, de 71 anys, hauria acabat morint per l’obstrucció de les vies respiratòries causada per la mordassa. Fonts properes al cas barallen el robatori com a origen dels fets: els assaltants es van endur  diners i algunes joies abans d’abandonar la casa.

El robatori amb violència en el domicili de la parella, situat just al costat de la carretera que uneix Ulldecona i la Sénia, a l’entrada sud del barri del Castell, es va prlongar durant uns 30 minuts. Els assaltants haurien seguit el mateix procediment que en altres accions similars denunciades en municipis veïns, emmordassant les víctimes presents al domicili. Com a conseqüència d’aquesta mordassa hauria mort la dona, un extrem que haurà de confirmar l’autòpsia. L’home hauria resultat ferit amb diverses contusions per cops.

Amb els propietaris immobilitzats, els lladres haurien procedit a robar els diners i joies que haurien trobat a l’interior de la casa. En aquest cas, i segons haurien confirmat fonts de l’entorn familiar, els efectes sostrets no sumaven un valor considerable. Al cap d’una mitja hora, haurien marxat del lloc dels fets. L’home es va poder  deslligar i comprovar que la seva dona es trobava inconscient. Els serveis d’emergències, que van rebre l’avís cap a les cinc de la matinada, no van poder   salvar-li la vida.

Desapareix el gos del veí

Un dels pocs veïns de la parella ha explicat a l’ACN que no va escoltar res d’estrany durant tota la nit i que es va assabentar  del succeït aquest passat  dilluns al matí, quan el van  despertat els agents dels Mossos d’Esquadra que investiguen els fets. “Això sí, llavors he vist que no tenia el meu gos ni la cadena que el lligava”, ha reconegut. L’home ha definit la víctima com una “bona veïna”, que sovint acudia a casa seva, precisament, per portar-li menjar per al gos.

La notícia ha consternat la vida diària dels veïns de les poblacions properes. La parella, molt coneguda a la zona -amb quatre fills i diversos néts que sovint els visitaven a casa-, és propietària d’una botiga de venda de verdures i fruites al carrer del Parc de la Sénia i es dedicava a la compra-venda d’aquest tipus de productes per subministrar al seu comerç. Aquest dilluns al matí, l’establiment, que ja no regenten ells mateixos, es mantenia obert.