Els balls de Festa Major a Santa Bàrbara,no acaben “d’ agafar el pas”

La regidoria de Festes busca fórmules per a treure a la gent jove als balls populars.
Enguany el ball tradicional acabarà a les 3 de la matinada i la festa seguirà amb Disco Mòbil.

Judit Lleixà,regidora de Festes de Santa Bàrbara (Foto: AdSB)

(J.Roig).-Un dels elements més significatius de les  Festes Majors de qualsevol  poble i a l que  es destina  una de els partides més gran del pressupost festiu és sense cap dubte els balls populars .Uns balls que en el cas de Santa Bàrbara i d’ uns anys ençà  no acaben de tenir “l’estirada” popular que faria falta i que havia  tingut en dècades anteriors.
Així cada any ,el recinte de festes es veu més buit  per les baixes  naturals que es van produint  i la no incorporació de sectors més joves de la població a aquets balls.

La mateixa regidora de Festes, Judit Lleixà era prou explicita en aquest sentit,quant es referia aquesta davallada d ‘assistència als balls de festes ,utilitzant  una expressió tant popular com la  de “anar de capa caiguda” per  justificar les  accions que es volen emprendre enguany  al ball per mirar de millorar aquesta  situació i intentar  trobar una fórmula  que hi  porti més gent jove .

De fet ,des de la regidoria  i en  anys anteriors ,ja s’ ha intentat ,sense massa èxit,trobar fórmules per incentivar aquesta   incorporació de les  noves generacions als balls tradicionals de Festa Major,per exemple demanat a les orquestres que  després de la mitja part executessin el seu repertori més ”modern”.
Lleixà explicava que  enguany la proposta  de sistema de ball serà des de les 12 de la nit a les 3 de la matinada amb orquestra i sense fer mitja part i  a partir d ‘aquella hora començarà la Disco mòbil per als més joves i al mateix recinte.
Judit  deia que la voluntat de la regidoria és de que tot hom ,grans i joves ,participi unit de la festa  i per això cada any s’ han anant provant  coses per veure si es pot aconseguir,tot i que reconeix que en un poble com Santa bàrbara “massa gran per considerar-lo petit   i massa petit per a considerar-lo gran” és molt difícil trobar el punt exacte d’ inflexió.
Enguany les orquestres que  actuaran a les Festes Majors de Santa Bàrbara són la Taxman band,Himalaya,Pensylvania,Harlem’s,Musicalia i Tangara

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada