Aemo dona el 1r premi de la Cultura de l’Olivera a la Taula del Sénia

seniaEl premi  reconeix el conjunt d ‘accions que porta a terme l’ entitat.
La Mancomunitat està preparant també un projecte conjunt amb la Generalitat dirigit al “coupage” d’ olis de les varietats tradicionals   i que es presentarà  a Santa Bàrbara el proper mes de Maig

(J.Roig/T.G.).-L’Associació Espanyola de Municipis de l’Olivera (AEMO) ha atorgat el 1r PREMI AEMO a la Difusió de la Cultura de l’Olivera a la Mancomunitat Taula del Sénia pel Projecte Oli i oliveres mil•lenàries del Territori Sénia.
Els organitzadors d ‘aquest prestigiós premi,el justifiquen dient que el projecte presentat per la Mancomunitat  és compacte, excel • lent i original,aconseguint,al entorn de les Oliveres Mil • lenàries, potenciar la promoció de l’oli d’oliva verge extra mil • lenari de la regió amb la gastronomia, el oleoturisme i que, definitivament, suposa la revalorització d’un producte que és forma de vida i cultura de tota una comarca.

El premi  reconeix també l ‘esforç integrador de  tres comunitats autònomes en un mateix fi, per erigir l’olivera com a element vertebrador d’un territori i fer del suc dels seus arbres històrics un argument de venda i creador de riquesa d’un territori.
L’ ex gerent de la Mancomunitat,Jaume Antich, explicava a la nostra emissora que l’ entitat ja ha rebut altres premis de manera individualitzada (oliveres monumentals o publicacions) però ara els omple de satisfacció que el primer premi hagi estat pel conjunt d ‘accions que porta a terme l’ entitat.

Antich deia que la candidatura era “molt potent” en el  seu conjunt ja que incloïa totes les publicacions impulsades per la Mancomunitat, vídeos ,el museus naturals d’ oliveres mil.lenaries,les mostres que es fan las diferents pobles que hi formen part, l’ exposició itinerant,els padrins i ambaixadors aconseguits per a les oliveres.

Antich també va avançar que la Mancomunitat,juntament amb la Generalitat, està treballant en un projecte potenciador d ‘aquests olis, anomenat “Olivar” dirigit al “coupage” d’ olis de les varietats tradicionals   i que es presentarà a Santa Bàrbara durant la Mostra de la Taula del Sènia que es durà a terme a la nostra localitat el proper mes de maig. També s ‘està treballant en projectes europeus de promoció i difusió amb països, com per exemple,Itàlia.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada