Voluntariat per la memòria

20150527_124613

Alfredo Blanch, un jubilat i activista social de Santa Bárbara que dedica part del seu temps als ancians.
Una vegada al mes, i des del voluntarisme, organitza un taller de memòria per als residents del Centre de Dia .
(J.Roig/T.G.).-Avui la notícia local la centrem en un nom propi i en una actitud personal davant la nova situació social que comporta arribar al temps de la jubilació.
El protagonista és Alfredo Blanch i l’actitud, el voluntariat. I és que Alfredo, jubilat des de fa uns anys, a banda de visitar malalts, dedica una hora cada mes a col•laborar amb el Centre de Dia del nostre poble, organitzant per als ancians residents lo que podríem denominar, “tallers de memòria visual”.

Blanch explicava que tot va començar quant, un cop jubilat, decideix ocupar part del seu temps duent a terme accions de voluntariat. Desprès de parlar amb els responsables del Centre de Dia, van acordar que podien organitzar unes tertúlies on els ancians, esperonats per Blanch, podien anar recordant coses del poble i així treballar la seua memòria. Al cap d’un temps van creure que podia ser més interactiu treballar aquesta memòria visualment, a través de l’ imatge i això és lo que fa Blanch el primer dilluns de cada mes.

Per dur a terme aquesta activitat cognitiva i altruista, compta amb la col•laboració del bibliotecari municipal, Guillem Gaya , qui s’encarrega del muntatge de les fotos que, prèviament Blanch, ha seleccionat del llibre “Santa Bàrbara en imatges” i que després són comentades pels ancians, recordant els llocs o persones que visualitzen.

Alfredo Blanch deia que es sent molt satisfet de poder dur a terme aquesta activitat, que no solament li permet ocupar el seu temps lliure i dur a terme una acció social, sinó que també li aporta els coneixements que li transmeten els residents més lúcids. “Tant de bo quant m’arribi a mi el moment d’anar-hi, hi hagi també voluntaris que es dediquen a fer coses així”, concloïa.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada