Esquerra d’Amposta demana a CiU que l’Ajuntament deixi de pagar lloguers i traslladi els serveis a locals municipals buits

Adam Tomàs d’Esquerra d’Amposta demana a CiU que l’Ajuntament deixi de pagar lloguers i traslladi els serveis a locals municipals buits

El Grup Municipal d’Esquerra d’Amposta ha fet diverses propostes per optimitzar els recursos de què disposa l’Ajuntament.

(MesEbre).-El portaveu del Grup Municipal, Adam Tomàs, ha recordat que el mes de setembre ERC va presentar una moció per reduir la despesa municipal, entre les propostes de la qual hi havia la de reduir el cost dels lloguers que paga l’Ajuntament. Però CiU va rebutjar la moció. El passat mes de desembre, en el debat de Pressupostos per al 2013, ERC hi va votar en contra perquè, segons Tomàs, ‘defensàvem que encara hi ha molt camí per recórrer en la reducció d’algunes partides, com ara, precisament, el lloguer que es paga des de l’Ajuntament pel local on es presta el servei de rehabilitació de l’Hospital o el de la Policia Local, entre d’altres’. En la mateixa línia d’actuació, durant el passat mes de gener ERC portà al Ple una moció per aprofitar l’antic Escorxador Municipal, que està buit, com un espai de prestació de serveis públics. Tomàs va demanar ‘ubicar a l’antic escorxador els serveis de Policia Local i eliminar el lloguer que es paga actualment pels locals que ocupa’, però, una vegada més, aquest aplica el rodet de la majoria absoluta.
04/02/2013
El portaveu republicà ha demanat que ‘mentre hi hagi espais municipals buits, la despesa en lloguers de l’Ajuntament sigui de zero euros, no com ara, que paguem més de 80.000 € anuals’. Tomàs ha lamentat ‘la manca de voluntat política de CiU per reduir els lloguers a zero, perquè l’Ajuntament disposa de prou espais públics disponibles’. El regidor d’Esquerra ha posat com a exemple l’antic Escorxador Municipal, que fa temps que està tancat i l’equip de Govern no li ha donat cap ús. També ha recordat la possibilitat d’usar les caselles del mercat per ubicar l’emissora municipal, cosa que suposaria un estalvi de mes de 8.000 euros anuals, a més de situar l’emissora dins del nucli urbà, així com l’aprofitament dels edificis de l’antic complex fabril del molí Cercós de la plaça del Castell. D’aquí que Tomàs hagi insistit que ‘mentre tinguem locals de titularitat municipal buits, no té sentit pagar diners púbics en lloguers’. Tomàs ha mostrat la ‘sorpresa’ que ‘genera el fet que tots els serveis que demanem de traslladar de locals de lloguer a locals de titularitat pública són propietat del mateix promotor’. I, segons Tomàs, ‘encara ens genera més dubte quan veiem que aquest promotor és el mateix que ha fet totes les obres licitades per l’Hospital Comarcal d’Amposta, per valor d’1,5 milions d’euros’. Algunes d’aquestes, ben curioses, com és el cas del mur de tancament dels terrenys que han d’acollir la residència de gent gran, que van costar gairebé 600.000 euros. Segons el portaveu municipal, ‘el mateix promotor, durant els darrers anys, ha rebut un volum de negoci de gairebé 3,7 milions d’euros i 30.000 euros anuals en concepte de lloguers’. D’acord amb les dades recollides pel Grup Municipal d’ERC d’Amposta, la suma vindria de les partides següents:

600.000 euros del local de malalties neurodegeneratives

660.000 euros per la reforma de la tercera planta de l’Hospital

450.000 euros per la construcció de la 4a i 5a planta de l’Hospital

450.000 euros pel tancament del solar de la futura residència de gent gran

1.560.000 euros (12.000 euros mensuals) pel lloguer i la compra ajornada del local de rehabilitació.

33.000 euros anuals pel lloguer de les oficines de la Policia Local i l’Agència de Protecció de la Salut.

Per acabar, Tomàs ha afirmat que ‘no estem denunciant cap il·legalitat, perquè no ens consta, ni tampoc culpem el promotor, perquè el responsable de renegociar a la baixa els lloguers o suprimir-los és Manel Ferré, que fins ara no ho ha volgut fer’.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada