L’informe tècnic pronostica que si es reprèn el Castor s’activaran els sismes

576_1382441203castor-plataformaÉs una de les conclusions de l’informe que ha avançat la cadena Ser i que està sent ultimat pels tècnics de l’Institut Geològic i Miner.
El document és tècnic i no especificarà si cal tancar la planta o no.

(aguaita.cat).-Els tècnics de l’Institut Geològic i Miner pronostiquen que si es reprèn la injecció de gas al magatzem submarí Castor, ubicant enfront la costa del Sénia, es reactivaran els terratrèmols. És una de les conclusions de l’informe que ha avançat  la cadena Ser i que està sent ultimat pels investigadors amb la previsió de lliurar-lo aquesta mateixa setmana al ministeri d’Indústria, que els ho va encomanar arran de la crisi sísmica que ha provocat més de 600 sismes a la zona des del passat 8 de setembre. Segons revela la cadena Ser al·ludint a fonts coneixedores del procés, “este informe és tècnic i, per tant, no especificarà si el govern deu o no paralitzar de forma definitiva la planta d’injecció de gas”.

Els experts del IGME (l’Institut Geològic i Miner) també haurien explicat que, localitzada la falla que ha provocat els moviments, no esperen que puga provocar-ne de major magnitud als enregistrats al llarg de tota la sèrie, degut a les seues petites dimensions. Amb tot, l’informe contempla que si continuen les tasques d’injecció que van quedar paralitzades per ordre del ministeri d’Indústria, puga tornar a “despertar-se” esta falla i, per tant, que es puguen tornar a repetir terratrèmols de 4 graus o més com els que van ser detectats per les poblacions de la zona.

D’altra banda, la nova llei d’impacte ambiental que ha aprovat el Congrés inclou de forma novedosa “la perillositat sísmica induïda”, però no obliga expressament a les empreses a realitzar un estudi previ per analitzar el risc de sismicitat dels seus projectes. Tot i que la reforma encara ha de ser aprovada pel Senat, el PSOE ja advertix que si no es modifica seguirà permetent que prosperen més projectes perillosos com el Castor.