La nova seu dels Mossos d’Esquadra a Tortosa ha costat més de 12 milions €

Joan Saura, acompanyat de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, inaugurant la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra de Tortosa

La nova seu dels Mossos d’Esquadra a Tortosa, ha suposat una inversió de 12 milions i que triplica els espais de treball i de servei a la ciutadania

La nova dependència policial integra la seu de la Regió Policial de les Terres de l’Ebre, l’Àrea Bàsica Policial del Baix Ebre i l’Àrea Regional de Trànsit.
La nova comissaria disposa de les últimes novetats en sostenibilitat i estalvi energètic.

El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, acompanyat de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel,van inaugurar el passat divendres la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra de Tortosa, que ha suposat una inversió de més de 12 milions d’euros i que triplica els espais de treball de l’anterior comissaria i augmenta els serveis a la ciutadania.

Referent a la comissaria, el conseller ha dit que “l’edifici reflexa físicament alguns dels valors importantíssims que volem que tinguin i que tenen els membres del cos de mossos d’Esquadra. Fent un paral·lelisme entre la visió de la comissaria i el cos de mossos d’esquadra, Saura els ha definit com a “potents, moderns, professionals, transparents i de proximitat”

La nova comissaria, que integra la Regió Policial de les Terres de l’Ebre, l’Àrea Bàsica Policial del Baix Ebre i l’Àrea Regional de Trànsit, s’ha construït en un solar pla de 4.361 m2 situat al carrer de Ferran Arasa, entre l’avinguda de la Generalitat i el canal esquerre de l’Ebre, i ha suposat una inversió de 12.300.097,41 euros.

L’edifici, dissenyat pels arquitectes Josep Benedito i Santi Orteu, té una superfície construïda de 7.313,70 m2 distribuïts en soterrani i 3 plantes, una superfície gairebé tres vegades més gran que l’anterior comissaria.

Tot i que el nou edifici acull de manera diferenciada el programa funcional de la Regió Policial i de l’Àrea Bàsica, aquests dos equipaments comparteixen la utilització conjunta de diverses àrees.

L’accés principal a la comissaria és unificat, de manera que des del porxo s’accedeix al vestíbul, que disposa d’un punt d’informació i control permanent. Des d’aquest vestíbul es diferencien l’accés a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) i l’accés als espais restringits de l’Àrea Bàsica i la Regió Policial.

La nova comissaria de Tortosa és un edifici funcional, flexible i confortable i disposa de control lumínic amb detectors de presència a les zones comunes i un sistema de climatització general amb termòstats. Amb les plaques solars tèrmiques es produeix aigua calenta sanitària, les plaques fotovoltaiques instal·lades generen energia elèctrica i les façanes compten amb sistema de control solar passiu per evitar la insolació (per exemple, a la façana oest hi ha un sistema de lamel·les verticals col·locades de forma que eviten l’entrada del sol a les hores de més calor) i un sistema de gestió i control integral del funcionament de les instal·lacions per garantir-ne l’eficiència.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada