L ‘ampliació de l ‘abocador del Mas de Barberans té una vida útil de 10 anys

DSCF38491-300x224El director del Consorci de residus del Montsià  diu que l’ incorporació del Baix Ebre permetrà abaratir els costos del tractament .
En conjunt, els darreres 4   anys la generació de residus  ha baixat fins un 10 per cent

(J.Roig/T.G.).-Com ja informàvem   ahir mateix ,des de el passat mes d’ Agost  l ‘ampliació de l ‘abocador comarcal del Mas de Barberans  ha començat ha donar servei, ampliació que permet també que tots els residus urbans que es generen a la comarca del Baix Ebre es dipositin a partir d’ara en aquestes instal•lacions.
Avui aprofundim en la noticia des de la perspectiva de l ‘ens gestor : el consell Comarcal a través del Consorci de residus del Montsià.

Josep Aragonès,el director del servei explicava a La Plana Ràdio que el que s’ ha posat en marxa ha estat  la tercera fase d’ ampliació ,ja prevista l ‘any 1994 quant es va crear la infraestructura. Aquesta ampliació  es calcula que tindrà una vida útil de 10 anys.
Referent a l’ inclusió del Baix Ebre al nou Consorci que s ‘esta gestant,Aragonès deia que ,històricament  la comarca veïna ja ha abocat al Montsià ,ara i desprès de que ,per diferents causes els darreres anys hagi baixat significativament la producció de residus  amb el consegüent  augment dels   costos de tractament  a la planta ,la unió de les dues comarques pretén aconseguí una economia d ‘escala que els pugui abaratir .

El director de Consorci de Residus del Montsià explicava també que l’aportació de  fracció resta a l ‘abocador ha baixat darrerament gairebé a la meitat gràcies  a les polítiques de recollida selectiva  emprades pels municipis  els darrers anys i en conjunt les 5 fraccions en que es divideix la recollida selectiva  fins a un 10 per cent en els darreres 4 anys .Aquesta davallada des del Consorci es relaciona també  amb la disminució del consum com a conseqüència de la greu crisi econòmica actual amb lo que,a menys consum,menys producció de residus.

El nou consorci que gestionarà  l ‘abocador del Mas de Barberans   està previst que es formalitzi   l’ 1 de Gener del 2014,tot i que la data pot variar en funció de com vagin  prescrivint  les obligacions contractuals de les parts.
Finalment, Aragonès també deia que l ‘ampliació de l ‘abocador garantirà,com a mínim,la continuïtat de la compensació econòmica que rep el Mas de Barberans per tenir-lo al seu terme municipal.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada