La collita d’olives es podria veure reduïda fins al 70% si no plou en els propers dies

Detall dels efectes de la sequera en les olives l ‘any passat (Foto J.Roig)

El sindicat Unió de Pagesos alerta  i la Cooperativa Agricola del Camp de Santa Bàrbara o corrabora,que les comarques més afectades per la forta sequera són  del Baix Ebre i el Montsià

(Redacció(J.Roig/T.G.)-Unió de Pagesos  calcula que si en els propers dies no plou, la collita d’oliva es podria perdre fins al 70% pel que fa a les varietats primerenques (sevillenca, morruda i farga) en moltes zones productores de Catalunya. Les comarques més afectades per la forta sequera acumulada són les de l’interior i, especialment, les del Baix Ebre i el Montsià. Tot i que en general l’expectativa de la collita d’oliva per aquesta campanya era millor que la de l’anterior, la manca de pluges durant l’agost ha modificat la previsió i ara la situació ”és crítica” per a les zones de secà majoritàries al país, segons el sindicat.

El gerent de la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara  coincideix en aquests mals auguris per a la collita d ‘enguany afegint que si no plou prompte la collita fins i tot pot ser pitjor que la de l ‘any passat .Josep Lluis Cardona confirmava que ja hi ha zones del terme i termes veïns que es veuen molt afectats  i el futur de la collita es complica per moments. Si no plou prompte la mala collita vindria a malmetre encara més les ja els precaris guanys dels productors.  (Llegir més)