Més de 5.000 infants i joves participen aquest estiu en prop de 140 activitats d’educació en el lleure a les Terres de l’Ebre

treball-poble-nou*El programa “L’estiu és teu” de la Secretaria de Joventut acull més de 800 nois i noies en tres albergs juvenils de la demarcació

El director d’Acció Social i Ciutadania a Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, i la coordinadora de joventut a Terres de l’Ebre, Montserrat Perelló, han presentat aquest matí les dades de participants i activitats per a nens i nenes a les activitats d’estiu de Terres de l’Ebre.


Activitats d’estiu organitzades per entitats i institucions a Terres de l’Ebre.

Fins al moment,  hi ha 141 activitats d’educació en el lleure notificades a les Terres de l’Ebre en les quals participaran 5.615 infants i joves i 735 dirigents.

Aquestes activitats són casals d’estiu (62%), colònies (22%), campaments (9%), rutes (3%) i camps de treball (3%). Estan organitzades per entitats educatives juvenils, organismes públics, empreses o associacions de mares i pares d’alumnes d’arreu de Catalunya.

Les Terres de l’Ebre és la demarcació amb un índex més alt de casals de vacances, en contraposició al  baix nombre d’activitats amb pernoctació, gran part d’aquests, realitzades per entitats de fora del territori.

Malgrat la diversitat de tipologies, totes aquestes activitats tenen en comú la finalitat educativa dels seus plantejaments i la convivència en grup com a eix central. Potencien la relació amb l’entorn i el desenvolupament d’actituds i valors (el compromís, la llibertat i la solidaritat) favorables al desenvolupament integral d’infants i joves. La majoria d’activitats d’estiu estan organitzades per entitats educatives juvenils i són la culminació de la tasca educativa duta a terme al llarg de tot l’any per joves monitors i monitores, sovint de forma altruista, en centres d’esplai o agrupaments escoltes. La Secretaria de Joventut dóna suport a aquest teixit associatiu a través de subvencions, fent publicitat i difusió de l’oferta d’activitats i editant materials per garantir-ne la qualitat i la seguretat.

Pel que fa als albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs de Joventut de Catalunya, situats a Móra la Nova (Mas de la Coixa), Poble Nou del delta (L’encanyissada), i Deltebre (Mossén Antoni Batlle), han obtingut una resposta molt favorable cap a les seves activitats. S’hi han organitzat un total de 15 colònies durant tot l’estiu a través del programa “L’estiu és teu”,  el programa d’estades per a nois i noies de 5 a 16 anys de la Secretaria de Joventut. Hi han participat un total de 867 nens i nenes, un 6.5% més que l’any 2008.

Augmenten un 18% les beques

Una altra de les novetats d’aquesta edició és l’augment de les beques concedides. Per primera vegada s’han ofert descomptes a les famílies acollidores i s’han mantingut les beques a les famílies nombroses i a col•lectius d’alumnes que mereixen atenció especial. Les colònies de “L’estiu és teu” són les úniques que ofereixen aquestes beques, que s’emmarquen en el Pla d’Impuls a les Famílies. En total, un 23% de les persones que participen a les colònies, 2.174 noies i nois, han gaudit d’un 10% de descompte en el preu de l’estada o altres facilitats per accedir al programa. Això suposa un increment del 18% respecte a l’any passat. La Generalitat ha assumit  258.837 euros dels descomptes aplicats.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada