El sector de la nàutica afronta una crisi sense precedents amb una caiguda del 30% de les matriculacions

nautica-redEl sector de la nàutica està abocat a una crisi sense precedents, segons alerta l’ANEN, l’associació que congrega les empreses nàutiques de tot l’Estat, que ha fet públic aquest dilluns un informe que indica que les matriculacions d’embarcacions d’esbarjo han caigut al voltant del 30% a Catalunya en comparació al mateix període de l’any anterior.

A la demarcació de Barcelona, que té la major quota de mercat, s’ha registrat un descens del 42%, a Girona la davallada és del 35,14% i a Lleida, del 33,3%.

La caiguda ha estat menor a Tarragona, amb una reducció del 6,25%. A tot l’Estat, s’han matriculat fins al juny 3.171 embarcacions, una xifra que retorna al sector als nivells de l’any 2002. ACN

L’ANEN alerta en un comunicat de premsa que el sector de la nàutica ‘continua oferint xifres molt negatives i afronta una crisi sense precedents’. Segons l’associació, el nombre de matriculacions d’enguany posen de relleu ‘que existeix una crisi generalitzada en el sector de la nàutica de lleure que ha provocat un retrocés de la demanda fins a nivells anteriors al 2002’.

L’informe de l’ANEN només tenen en compte les matriculacions d’embarcacions noves destinades a ús particular, però no les de segona mà que es rematriculen al canviar de mans.

Un 42% menys de matriculacions a Barcelona

La demarcació de Barcelona continua liderant el rànquing estatal en matriculacions, amb una quota del 13,43% del mercat estatal, tot i que el nombre de naus s’ha reduït un 42% en comparació a fa un any. Pel que fa referència a Girona, que concentra el 4,54% del mercat, les matriculacions han caigut un 35,14%, i Lleida, amb una quota del 0,19%, ha patit un descens del 33,33%. Tarragona, que acapara el 2,84% del mercat, la caiguda no ha estat tan dràstica i es situa en el 6,25%.

Tots els mercats retrocedeixen el primer semestre del 2009, essent les motos d’aigua les que menys cauen, el 27,6%, i les embarcacions de vela, les més perjudicades, ja que només se n’han venut la meitat que l’any passat.

La caiguda de la demanda d’embarcacions ja va començar a ser important el primer semestre del 2008, amb un descens interanual del 18% a tot l’Estat, i s’ha vist intensificada des de principis del present any fins a situar-se al 40%. Fins al juny, a l’Estat s’han matriculat amb únicament 3.171 unitats, enfront de les 5.358 d’ara fa un any. L’ANEN no preveu que la situació pugui millorar durant el segon semestre.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada