Es fan públiques les primeres denuncies de la temporada taurina a les Terres de l’Ebre

bou capllaçat

Bou cap-llaçat de les festes de Sant Gregori (Foto:A.Ollés)

Els Mas de Barberans, Alcanar i Santa Bàrbara els tres municipis que han estat denunciats.

Al nostre poble la denuncia va ser perquè el bou cap-llaçat no va sortir marcat.

El president de l’Agrupació de penyes i comissions taurines de les Terres de l’Ebre reclama que els veterinaris es posin d’acord a l’hora d’emetre valoracions ja que el mateix bou va sortir sense marcar a unes altres festes i no va ser sancionat.

(J.Roig).-Recent començada la temporada de bous a les Terres de l’Ebre, els problemes per a les penyes i comissions organitzadores no s’han fet esperar. Segons s’ha fet públic des de l’ Agrupació de penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’ Ebre, l’Associació Contra la Tortura i el Maltractament als Animals (ACTYMA) ha interposat ja les tres primeres denúncies de la temporada denunciant els organitzadors i controladors dels espectacles de bous a la plaça, a Alcanar el 12 i 13 de maig, i a Mas de Barberans, el 30 de maig. Considera que es van vulnerar les lleis que regulen aquest tipus d’espectacles perquè “no es van protegir els animals que van entrar dins del cadafal, podent causar-los danys i, així mateix, als espectadors ‘refugiats’ en aquests cadafals”. Per altra banda, assenyala que no “hi va haver professional taurí” i que per això no es van poder cobrir les tasques que requereix la llei en aquests espectacles.
Joaquim Marti, president de l’Agrupació taurina declarava a la nostra emissora que no creu que aquestes denuncies prosperin i l’únic que aconsegueixen els detractors de la festa és perdre el temps i fer-lo perdre a les autoritats. “Sembla que van més a favor dels animals que de les persones. Els aficionats, quant van a veure un espectacle taurí, ja saben lo que hi ha” deia Marti, referint-se als possibles riscos que comporta un espectacle d’aquestes característiques .

D’altra banda, el president de l’ Agrupació de penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’ Ebre també deia que des de la Delegació del Govern s’ha tramitat una denuncia contra l’ajuntament de Santa Bàrbara pel bous capllaçat que es vas fer el passat mes de Maig amb motiu de les festes de Sant Gregori . Segons es desprèn de les explicacions donades pel mateix Martí , la denuncia seria perquè el bou va sortir sense marcar, cosa que diu no entendre el president dels taurins. “El mateix bou va sortir sense marcar a unes altres festes i no va passar res. Els veterinaris sembla que solament es posen d’acord a l’hora de cobrar els 350 euros nets que perceben per fer un hora de bou capllaçat” denunciava.
Sembla que l’ajuntament de Santa Bàrbara ha tingut ja una reunió amb el president de la Comissió de bou del nostre poble per tractar aquest tema i des de els micròfons de La Plana Ràdio, el president de l’ Agrupació de penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’ Ebre s’oferia també des del seu càrrec, per tal d’ajudar i donar l’ informació que sigui necessària per fer el seguiment de la denuncia.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada