Els vins elaborats sota gestió municipal a Ulldecona reben el reconeixement d’una important publicació

La revista especialitzada Cupatges, destaca en el seu número 33 corresponent als mesos d’abril i maig el vi Miliarium d’ Ulldecona com una novetat d’aquesta edició.

El municipi del Montsià va presentar recentment les primeres ampolles de Miliarium, un vi de producció ecològica que neix d’un projecte del consistori per tal de reactivar,abans de la seua total eradicació, el cultiu de la vinya, un dels conreus històrics i bàsics de la localitat.


Cal recordar que,arrel del perill de la pèrdua d’aquest valuós patrimoni local per l’abandonament del conreu, l’any 2008, l’Ajuntament d’ Ulldecona, en el marc del Banc de Terres local que es va crear molt especialment per evitar que s’abandonin les terres i mantenir els cultius existents, assumia mitjançant la seva empresa municipal, la gestió directa d’unes seixanta-quatre hectàrees de vinya, entre les quals figuren les varietats de raïm següents: macabeu, garnatxa negra i Ull de llebre.

Mitjançant un equip tècnic i humà plenament qualificat, en el qual han participat diferents professionals de diferents sectors (enòlegs, sommeliers, tècnics agraris,…) s’ha aconseguit continuar garantint la viabilitat de les explotacions agrícoles esmentades més amunt, mitjançant la producció d’un nou vi  del que se’n elaboren quatre mil dos ampolles de Miliarium 2009 negre i cinc-centes setanta-cinc de Miliarium 2009 blanc. La comercialització del vi al detall, es fa en col•laboració amb els comerços locals interessats en participar-hi així com en l’Oficina Municipal de Turisme d’Ulldecona. També hi ha distribució directa al major, adreçada a restaurants i botigues especialitzades d’arreu del territori.
La presència ara en aquesta revista especialitzada ,significa un primer reconeixement a la qualitat d ‘aquesta vi produït i comercialitzat d’ una manera tant singular.