Mor l’alcalde Josep Bertomeu Canalda

capturada

Josep Bertomeu, als estudis de La Plana Ràdio, l’any 1999 despedint-se com alcalde de Santa Bàrbara. (Foto: J.Roig)

A l’església de Santa Bàrbara, i en un acte multitudinari, es va acomiadar ahir a qui fou la principal autoritat del poble durant 23 anys.

(J.Roig/Arxiu).-El passat dissabte va morir als 85 anys d’edat, Josep Bertomeu Canalda, ex alcalde alcalde de Santa Bàrbara.

Josep Bertomeu, farmacèutic de professió, va començar la seua carrera política l’any 1976 quant va accedir per primer cop a l’alcaldia del municipi, presentant-se desprès com a Independent a les primeres eleccions municipals de la democràcia, l’any 1979. Quatre anys més tard, l’any 1983, es presentaria ja a l’aixopluc de les sigles de CiU sota les que va governar el poble, sempre amb majoria absoluta, fins l’any 1999 quant decideix plegar desprès de 23 anys com alcalde. Des dels micròfons de La Plana Ràdio aquell 1999, l’alcalde Bertomeu s’acomiadava del càrrec agraint la confiança que el poble li havia fet durant aquest llarg període de temps.

Don Pepe, com se’l coneixia popularment, va ser l’alcalde que va viure la transició democràtica al municipi de la plana del Montsià, i serà recordat com l’impulsor de la renovació i potenciació d’ infraestructures i serveis a la població durant els seus sis mandats.
Es caracteritzà per desenvolupar una política municipal propera, humanista, no mancada de una certa polèmica en algunes ocasions , però sempre amb un marcat sentit de servei als planers i les planeres.
Amb els seu mandat es van asfaltar els carrers, es va gestionar la posada en marxa del polígon industrial, es van aconseguir l’ institut i el pavelló d’esports municipals i es va construir la zona d’esbarjo de les piscines municipals, entre moltes altres obres.
Més enllà de la tasca política, Bertomeu fou el president d’una de les associacions més actives de Santa Bàrbara, l’Associació de Jubilats i Pensionistes.
Sota la seva presidència s’impulsà la reforma de l’actual Llar dels Jubilats Verge de Montserrat i dinamitzà l’associació fins arribar als quasi 700 socis.
Per altra banda, una de les grans obsessions de Bertomeu fou l’aigua. La seva lluita constant perquè el canal de regadiu del Xerta-Sénia regués part del terme municipal de Santa Bàrbara el portà a ocupar la presidència de la comunitat general o la presidència de la comunitat a nivell local, els últims anys.

L’any 2008, en reconeixement a aquesta llarga trajectòria en la tasca social desenvolupada a la vila de la plana, Santa Bàrbara li va retre el reconeixement més alt que pot lliurar a una persona o entitat, el Reconeixement al Mèrit Planer que ja no va poder rebre en l’acte que es va organitzar, com a conseqüència de la malaltia que finalment el va portar al fatal desenllaç.

Ahir diumenge i a l’església parroquial de Santa Bàrbara, es va dur la cerimònia religiosa del seu enterrament a la que hi va assistir una multitud de gent.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada