La Fira de la Terrissa de La Galera, calenta motors

fira11

Perspectiva de la Fira de La Galera 2011 (Foto:A.de La Galera)

85 artesans de terrissa i ceràmica posaran a disposició del públic l’exposició i venta de les seves obres a la població de La Galera.

(Redacció/J.Roig).-Quant queda menys d’un mes per a que la Fira de Terrissa i Ceràmica de La Galera obri portes a la seua 21èna edició, des de l’organització s’han ja donat alguns detalls sobre la mateixa com per exemple les dates en que es celebrarà, del 1 al 4 de Maig o el nombre d’expositors que han confirmat ja la seua presencia a la mateixa, fins al moment, 85.
La Fira terrissera, referent al territori, oferirà també un mercat artesà, tallers, demostracions al torn i exposicions. Com ja es tradicional, per a tots els visitants i amants de la col•lecció, es posarà a la venta la peça commemorativa de terrissa tradicional de les Terres de l’Ebre, denominada “ Canteret de Tronc”. Edició limitada de 112 peces signades i numerades, realitzades pel terrissaire de Miravet, Sr. Emili Treig. Aquestes, es podran adquirir a l’estant de la Comissió Organitzadora de la fira, situat a la Plaça del Mercat.
També en aquest espai, estaran els expositors de la comunitat autònoma convidada,enguany Navarra, on presentaran la diversitat i qualitat de la ceràmica de nova creació de la regió.
El país convidat enguany serà Polònia. El seu estand estarà ubicat la plaça d’Espanya ubicació en la qual els visitants podran gaudir de la diversitat internacional de la ceràmica tradicional i contemporània del país.
Davant mateix, és on es trobarà ubicat el taller “Enfanga’t a la fira”, i on els més petits de la casa, podran aprendre com modelar i treballar l’argila amb les mans i com no, emportar-se un petit record que ells mateix hauran realitzat.

Dins de les activitats programades durant els dies de la fira, els visitants podran veure les demostracions al torn de diferents artesans participants a l’Argila, i com cadascun d’ells utilitza tècniques diferents per arribar a una mateixa finalitat, la creació artística. El torn, estarà situat a la Plaça del Mercat.

Com activitats complementaries a la fira es podran veure al Museu Terracota, l’exposició de l’historia de la terrissa i dels terrisses de la Galera. I les peces seleccionades i guanyadores del IV Premi Biennal de Ceràmica i Terrissa, Vila de la Galera.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada