L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre creu que els preus que han de pagar als veterinaris és abusiu

AGR

Moment de la Assemblea General de Socis celebrada el dia 28 de setembre al Auditori de Fira Amposta.(Foto:Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre)

Els taurins demanen a la Delegació del Govern que faci de mediador amb el col•legi de veterinaris per tal d’abaratir i millorar les condicions que imposa el col•lectiu .

(J.Roig/T.G.).-El president de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre , el planer Joaquim Martí, explicava ahir a La Plana Ràdio que han mantingut una reunió amb el Delegat del Govern, Xavier Pallaré, per tal d’expressar-li els seu malestar amb les condicions vigents imposades des de el col•legi de veterinaris a l’hora de prestar els seus serveis –obligatoris- als actes taurins que organitzen penyes i comissions al territori.

D’una banda Martí era explicit a l’hora d’afirmar que considera abusius els preus que fan pagar el professionals  i més quant la seua minuta ha de ser abonada abans de prestar el servei. També reclamen que el veterinari pugui esser escollit per la part contractant, ja que actualment és el col•legi qui decideix el veterinari que va a cada poble o més ben dit, és el mateix professional qui, segons la seua antiguitat i puntuació, té prioritat a l’hora escollir on va.

El president dels taurins ebrencs també va explicar que, una part del total de lo que perceben els veterinaris pels seus serveis, va a parar al col•legi, per això també demanen que s’elimini aquest tràmit, com un gest de bona voluntat que podria rebaixar fins a la meitat, el cost que genera per als organitzadors de la festa.

Martí va posar com exemple els 2400 euros que ha de pagar Santa Bàrbara per fer-nos una idea de la despesa que significa per als organitzadors els serveis veterinaris.”Això abans, pot ser era més assumible. Ara però amb temps de crisi, estaria bé que es poguera rebaixar”, deia.

Aquestes reivindicacions, segons els president de l’Agrupació, haurien de tenir resposta en un termini d’un parell de setmanes.