La Ràpita aprova un pressupost amb vocació inversora però basat en la contenció

L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ha aprovat el pressupost municipal del 2009 per un import de 14.224.567 euros, més de dos milions d’euros menys que la dotació pressupostària de l’any passat, a causa, principalment, de la retallada que han patit la majoria de les regidories.

Totes les partides destinades a les regidories han baixat, excepte les d’Acció Ciutadana i d’Educació, que han augmentat. “Pensem que en temps difícils hem de fer un esforç important de contenció però, al mateix temps, hem de reforçar les regidories que presten serveis socials i protegeixen els més desafavorits”, destacava l’alcalde de la Ràpita, Miquel Alonso.

Però al mateix temps que s’aposta per la contenció, en el pressupost d’enguany “hi ha una vocació inversora important per beneficiar, principalment, el sector de la construcció i col•laborar en la reactivació de l’economia municipal”, destacava Alonso. Així, el consistori ha presentat un Programa Plurianual d’Inversions valorat en 8.562.663,40 euros i que s’ha de desenvolupar en tres anys (2009-2011).

La inversió que s’ha inclòs dins del pressupost del 2009 puja 2.897.437,91 euros i preveu executar projectes com la urbanització de les Casotes o de l’Església Nova, la creació d’un carril bici per tot el casc urbà o la construcció d’una nova pista poliesportiva, així com diverses millores a les xarxes de serveis públics, entre d’altres.  Actuacions que vindrien a sumar-se a les del Fons Zapatero i que “ens permetria posar al carrer al voltant de 5,5 milions d’euros en un any”, afegia Alonso.

Per portar a terme el Programa Plurianual d’Inversions 2009-2011, l’ajuntament se servirà de fons propis i de subvencions, però també recorrerà al finançament extern a través de dues operacions de crèdit. Una d’elles, a través del  Fons de Modernització d’Infraestructures Turístiques (FOMIT), que concedeix el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç a projectes que serveixin per modernitzar les infraestructures de municipis turístics consolidats. L’import total del préstec serà de 6.926.065,76 euros a amortitzar en 15 anys.

L’oposició ha criticat del govern municipal que no hagi buscat un consens amb tots els grups a l’hora d’elaborar aquest programa d’inversions i ha assegurat que, amb l’endeutament que té previst afrontar, està hipotecant el futur de la Ràpita.

El pressupost del 2009 ha estat aprovat amb els vots favorables del govern municipal (PSC i ICV) i els vots en contra de l’oposició (CIU, ERC, PP i UmdC).

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada