L’Ajuntament de Deltebre i la Confraria de Pescadors s’uneixen per posar solució a la desembocadura del riu Ebre

L’Ajuntament de Deltebre ha decidit tirar pel dret i comprar una draga per executar la feina directament des de l’administració local.

(Foto:www.porlibre.com)

(Ll.Bertomeu/J.Roig).-La dificultat per sortir al mar és el principal problema del port de Deltebre, inaugurat fa una dècada. Tant les embarcacions pesqueres com les d’esbarjo tenen serioses dificultats per superar la desembocadura, on s’encallen amb els bancs de sorra, que canvien de posició amb els temporals de llevant i les crescudes del riu. Oficialment, Capitania Marítima prohibeix la navegació en aquest tram del riu, però les embarcacions locals intenten de totes les formes possibles travessar-lo. Cansats de reclamar la necessitat de dragar la desembocadura l’Ajuntament de Deltebre ha decidit tirar pel dret i comprar una draga per executar la feina directament des de l’administració local segons deia  Gervasi Aspa . l’alcalde de Deltebre.

Al port pesquer de Deltebre hi ha amarrades 13 embarcacions pesqueres i 66 d’esbarjo. La Confraria de Pescadors de Deltebre assegura en veu  de Josep Lluís Casanova, el seu  patró major,que dragar la desembocadura és una necessitat per donar continuïtat al sector.
L’adquisició de la draga costarà 190.000 euros, 106.000 dels quals es finançaran a través d’una subvenció del fons europeu Leader concedida al Grup d’Acció Local de Litoral Marítim. La resta ho finançarà directament l’Ajuntament. Després mancarà que l’Estat els doni el permís per retirar la sorra de la desembocadura. Fa tres mesos que la Generalitat ha tramitat el permís perquè l’administració local pugui dragar la desembocadura, però de moment no hi ha resposta de Madrid.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada