Els restaurants Venta de la Punta i Diego de Santa Bàrbara col•laboraran al llibre de receptes d’oli mil•lenari

La Mancomunitat de la Taula del  Sènia  i l’Associació Territori del Sènia, després de la publicació del llibre sobre les Oliveres mil•lenàries del Territori del Sénia, ara impulsen la edició d’una altra publicació encara més singular i extraordinària sobre gastronomia

Hotel Rt. Diego de Santa Bàrbara

(Redacció/J.Roig/T.Giné).-Es tracta d’un llibre de receptes elaborades amb oli d’oliveres mil•lenàries que seria la base però  que inclourà  també fotos de les oliveres,  els diferents olis o escrits de la Fundació Alicia i de l’IRTA.
Per aquest motiu ja s’han enviat cartes a 70 Restaurants del Territori convidant-los a participar elaborant almenys  1 plat de la seua carta amb algun dels 7 olis d’oliveres mil•lenàries del Territori Sénia (Molí de la Creu, Acomont, Alboredes, Montebre, Cervol i les Coop. de Godall i de Càlig), que aniria al llibre ocupant 2 pàgines. A canvi es signarà un conveni amb aquell molí.

Menjador del Hotel Rt. Venta de la Punta,Santa Bàrbara

De moment i segons ens confirmava  Jaume Antich,gerent de  la Mancomunitat,  en pocs dies  ja han confirmat la seua participació  36 dels restaurants  més importants  del territori   de municipis com Alcanar,La Ràpita,Ulldecona o Vinaros i Benicarló i naturalment ,entre aquests restaurants,també han confirmat, els  restaurants Venta de la Punta i Diego  de Santa Bàrbara . Antich creu  que aquesta col·laboració pot crear sinergies per donar a conèixer, tant els olis singulars que es produeixen a la zona com la qualitat gastronòmica dels nostres restauradors.

Al llibre s’ inclourà una introducció sobre les oliveres i el territori i també un extracte dels Estudis que estan elaborant la Fundació Alicia (de la que Ferran Adrià és President del Consell Assessor,)sobre  sobre la Gastronomia i els olis  de les Oliveres Mil•lenàries del Territori del Sènia   associats als productes DO i gourmet de la zona i un altre estudi que fa l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries) sobre la qualitat dels olis tradicionals d’aquí (farga, morruda, sevillenca, cuquello…).

La publicació d’aquest llibre tan singular serà possible gràcies a un nou ajut del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que subvenciona un 70% del seu cost, i també ho fa als 2 Estudis de la Fundació Alicia i de l’IRTA abans esmentats. Esta previst que abans de l’estiu el llibre pugui estar publicat

1 resposta
  1. Raul Caballé Arin
    Raul Caballé Arin says:

    Pienso que devido a los sucesivos mandatarios que hemos tenido,Santa Barbara es un pueblo invidiable con todos los servicios necesarios y naturalmente en cuanto a Hoteles y gastronomia, es de lo mejor.

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada