Deltebre entre els municipis pilot per conèixer el cost de la medicació dels usuaris

Els ciutadans podran conèixer el cost de la seva medicació a partir d’aquest mes

L’objectiu és promoure el bon ús d’aquests serveis i racionalitzar el consum de medicaments.

Aquesta és la primera d’una sèrie d’accions que es posaran en marxa per sensibilitzar la ciutadania envers el cost del serveis sanitaris

Els fàrmacs representen el 20% de la despesa sanitària de Catalunya

Conseller de Salut,Boí Ruiz (Foto elsingulardigital.cat)

(Redacció/J.Roig).-El conseller de Salut, Boi Ruiz, va anunciar  aquesta mesura ahir  al Parlament de Catalunya, on compareixia per presentar les línies estratègiques del Departament de Salut de cara a la nova legislatura.

El conseller de Salut  insistia que l’objectiu prioritari del Departament de Salut és garantir la cartera de serveis de la sanitat pública tot complint amb el compromís de reduir el dèficit públic. Per fer-ho, va destacar la importància de dos mecanismes:

1.    Millorar l’eficiència de la gestió dels serveis sanitaris.
1.    Controlar la despesa farmacèutica. En aquest sentit, una de les línies d’acció previstes és la promoció de l’ús responsable dels serveis de salut per part dels ciutadans. La incorporació del cost dels fàrmacs en la recepta electrònica seria la primera acció en aquest sentit.
A la recepta es detalla el preu total dels fàrmacs prescrits, i quina quantitat haurà de pagar la persona a la farmàcia. Per tant, la recepta mostra també els diners que aporta el sistema nacional de salut per subvencionar la compra d’aquests medicaments.

Aquesta iniciativa es va posar en marxa com a projecte pilot el mes d’octubre passat en tres centres d’àrees geogràfiques molt diferents: Deltebre  a les Terres de l’Ebre, Salt  a Girona i Barcelona ciutat . Durant aquest període, més de 17.000 ciutadans han rebut la recepta amb el cost dels medicaments detallat. A fi d’avaluar aquesta acció abans d’estendre-la a la resta de Catalunya, s’ha realitzat una enquesta entre aquests pacients. El resultat és que, globalment, consideren que el fet de conèixer el cost que té els medicaments que prenen és una mesura positiva i adequada al context econòmic actual del país.

La incorporació del cost dels medicaments a la recepta es desplegarà per fases:

•    A partir del 7 de febrer en els 22 centres de l’ICS de Girona.
•    A partir de l‘1 de març en 12 centres dels barris de l’Eixample, Gràcia, Horta i Guinardó de la ciutat de Barcelona.
•    En els propers mesos s’acabarà d’implementar la mesura de forma progressiva en tot el territori català.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada