La Unió Musical Jaume Balmes compleix 25 anys

entrevista-bandes-3

Paco Casado

Guillermo Gaya ha elaborat un vídeo de reconeixement a Paco Casado per las seua tasca al capdavant de l’entitat durant aquest quart de segle .

(J.Roig).-La Banda de Música de la Unió Musical Jaume Balmes de Santa Bàrbara, consta oficialment com a tal des del 16 de desembre de l’any 1989, que és la data de l’acta de l’entitat en la que surt, per primer cop, amb el nom d’Unió Musical Jaume Balmes. Tot i això, uns dies abans i amb motiu de la celebració de la festivitat de la copatrona, Santa Bàrbara, el 4 de Desembre la banda feia la primera actuació i es presentava en públic. Per aquest motiu, demà el poble celebrarà el 25é aniversari d’aquesta entitat musical, de la Paco Casado n’és un dels principals impulsors i president des del moment de la seua creació.

Per això i amb motiu d’aquesta efemèride, el documentalista local, Guillermo Gaya ha volgut fer un reconeixement a la banda en general , però molt especialment a Casado, per aquests 25 anys al capdavant de la entitat, no solament com a president, sinó que també com a abanderat, com a músic, amb la circumstància excepcional de començar els estudis musicals gairebé als 60 anys, i per l’ implicació que sempre ha tingut amb l’entitat, més enllà del seu paper com a directiu. “Perquè s’ho mereix”, sintetitzava Gaya.

El vídeo homenatge, per tant, és un recull de diferents moments d’aquests 25 anys en els que Paco Casado ha exercit els diferents papers dintre de l’entitat, tal com deia Gaya, destacant molt especialment el dia en que es va incorporar com a músic i, com marca la tradició, la banda el va passar a buscar pel seu domicili el dia de Santa Cecília.
Gaya també explicava que està preparant un altre vídeo, en aquest cas ja dedicat a tota La Unió Musical Jaume Balmes amb motius dels seu 25é aniversari i que serà un recull de les principals actuacions que han fet durant tot aquest període.