El conseller Vila visita l’ampliació del dipòsit controlat de residus de Mas de Barberans

Visita dipòsit mas de barberans

Visita del conseller Santi Vila a l’abocador del Mas de Barberans

La instal·lació continuarà donant servei als municipis del Montsià, i també al Baix Ebre.
El nou programa unificat de gestió de residus permetrà optimitzar tots els recursos, reorientant els fluxos de residus de la manera més sostenible.

(Redacció/J.Roig).-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila,va visitar el passat diumenge   l’ampliació del dipòsit controlat de residus de Mas de Barberans .Vila va destacar t que, amb instal·lacions com aquesta, “contribuirem a millorar la qualitat de vida i la seguretat de les persones, millorarem l’eficàcia econòmica del sistema i avançarem cap als objectius de qualitat ambiental en el camí de la sostenibilitat que Catalunya s’ha marcat com ha país”.

El Consorci per a la gestió dels residus municipals de la comarca del Montsià ha promogut conjuntament amb l’Agència de Residus de Catalunya l’ampliació de la capacitat del dipòsit controlat de residus de Mas de Barberans, amb la construcció d’un nou vas, una obra necessària per continuar donant servei als municipis del Montsià i del Baix Ebre. El vas disposa de dues cel·les, amb una capacitat útil total de 413.818 m3 i s’estima que tindrà un temps de vida útil d’entre 10 i 15 anys.
A la instal·lació també s’hi han realitzat diverses millores, com la reposició de la tanca de totes les instal·lacions i la formació d’una tanca vegetal, la pavimentació de la zona de premsat i dels vials interiors, l’enllumenat dels vials, la semiclausura i condicionament dels talussos de la fase anterior, i l’evacuació superficial d’aigües pluvials. També s’hi ha instal·lat una torxa de combustió de gasos i s’ha adequat la xarxa piezomètrica.

L’Agència de Residus de Catalunya ha finançat íntegrament l’obra, que ha tingut un cost de 2,1 M€ sense IVA, i donarà servei a uns 155.000 habitants.
El dipòsit controlat de Mas de Barberans es va construir l’any 1994, amb una capacitat de 128.000 m3. Des del 1996, els residus que s’hi dipositen es compacten prèviament en una planta de compactació d’alta densitat. L’any 2001 s’hi va construir una planta de compostatge i es va iniciar l’explotació d’una nova fase, amb una capacitat de 325.720 m3. La planta de premsat es va renovar l’any 2008. L’any 2011 s’hi va instal·lar una planta de tractament de lixiviats. Des del mes de març de 2010 el Consorci per a la gestió dels residus municipals de la comarca del Montsià ha assumit la gestió directa de la instal·lació.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada