CiU assegura que en set anys el Govern ha acumulat una ‘desinversió’ a les Terres de l’Ebre de prop de 322 MEUR

oriol-pujol

El grup parlamentari de CiU ha valorat aquest dimecres els pressupostos de la Generalitat pel 2010 a les Terres de l’Ebre, i n’ha fet un balanç dels set anys del Govern tripartit.

Així, el portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha denunciat que en aquests anys s’ha acumulat una ‘desinversió’ a les Terres de l’Ebre de 321,8 MEUR. ACN

I és que, segons les dades aportades per CiU, mentre l’any 2003 a les Terres de l’Ebre la inversió representava un 4,8% del total (86,8 MEUR); l’any 2010 el percentatge se situa en el 3,8% (119 MEUR). ‘En xifres la inversió s’ha incrementat però no percentualment. No hem d’oblidar que el global del pressupost el 2003 eren 17.000 MEUR, i ara són 39.000 MEUR’, ha afegit.

Així, en aquests set anys, només al 2004 el percentatge d’inversió respecte el total es va mantenir en el 4,8% (83,9 MEUR), mentre en els anys successius ha anat situant-se entre el 3,6% i el 2,5%. ‘Això forma part del model de país que estan dibuixant amb un cap molt gran i un cos molt petit’, ha manifestat Pujol, que ha recordat que l’únic territori on s’incrementa el percentatge d’inversió és a l’àrea metropolitana. Mentre al 2003 la inversió representava un 48,5% del total, el 2010 preveu ser d’un 67,6%.

D’altra banda, CiU ha constatat que a la comarca de la Ribera d’Ebre, per segon any consecutiu, s’hi destinen pel 2010 menys recursos per inversió que el 2003, tot i que el pressupost d’inversions global s’ha pràcticament doblat. També han reflectit que a la comarca del Montsià, està previst invertir un 23,8% menys que l’any 2009, passant dels 25,9 MEUR als 19,7 MEUR.

Pel que fa a les esmenes que el grup parlamentari de CiU presentarà als pressupostos, i de les quals no tenen massa esperança en que prosperin, el diputat de CiU Francesc Sancho ha detallat que moltes d’aquestes es venen repetint any rere any perquè el Govern segueix sense actuar. Així, hi ha esmenes que ja es van presentar el 2004 com la gratuïtat dels peatges de l’AP-7; l’anella viària del Delta de l’Ebre; o l’adequació dels serveis de gas, electricitat i aigua a tots els polígons, que es tornen a presentar aquest 2010. Amb tot, Sancho confia poder tirar endavant una esmena amb una partida de 30.000 euros per cobrir el dèficit de l’exposició permanent de la Catedral.

CiU també ha criticat que s’hagi inclòs una partida de 33 MEUR pel nou Hospital de les Terres de l’Ebre, quan l’obra es finançarà a través del Consorci d’Inversions Públiques (CIP) que conformen els ajuntaments de Tortosa, Amposta, i Reus; i que el Govern no retornarà la inversió fins que no s’hagi acabat l’obra. ‘L’únic que fan aquests 33 MEUR és augmentar falsament el percentatge d’inversions que es preveuen a les Terres de l’Ebre’, ha afegit el diputat Xavier Pallarès.

Per últim, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, també ha deixat constància que en els pressupostos s’inclou una partida de 600.000 euros per la construcció d’un nou pavelló poliesportiu a Tortosa, de la qual l’Ajuntament no en té cap constància.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada