L’IES les Planes també participa a “A Cel Obert”

Onze centres educatius de les Terres de l’Ebre,  participen en el Festival “A Cel Obert” que es portarà a terme a Tortosa del 4 al 6 d’octubre.

Entre aquest el Col·legi Diocesà Sagrada Família, de l’Escola Cinta Curto, l’Escola El Temple, l’Escola de Ferreries, l’Escola la Mercè, l’Escola de Remolins, l’Escola de Sant Llàtzer, de l’Institut Cristòfol Despuig, l’Institut Dertosa, de l’Institut-Escola Daniel Mangrané i de l’Institut Les Planes.

 

(L.P.R) Del 4 al 6 d’octubre Tortosa acollirà de nou el Festival d’Intervencions Efímeres A Cel Obert, on els patis d’alt valor patrimonial del nucli antic es convertiran en escenaris de diferents instal·lacions artístiques.

L’objectiu del festival és convertir Tortosa en escenari de creació, reivindicar el patrimoni arquitectònic del municipi i apropar i difondre l’art efímer a tots els públics.
Cada intervenció estarà creada per diferents equips d’artistes, arquitectes o dissenyadors que buscaran establir un diàleg entre l’arquitectura més clàssica i les obres d’art més contemporànies. Aquestes obres invitaran als visitants a reflexionar i experimentar noves percepcions.

El festival reforça la proposta cultural i turística del territori obrint les portes dels seus patis a la ciutadania. Molts d’aquests espais, de gran pes històric, romanen tancats al públic la resta de l’any i el festival suposa una bona ocasió per descobrir aquest patrimoni ple d’art.

Cristina Bestraten, arquitecta i codirectora del certament,  explicava que des de fa tres anys obren aquesta proposta als centres educatius que hi vulguen participar, i els proposen als professors de visual i plàstica una intervenció efímera per treballar a l’aula.

L’IES les Planes hi participarà amb uns 120 alumnes que durant aquests dies han treballat el tema central del festival “la passió”. Els alumnes a classe han portat a terme una creació efímera coordinat a càrrec del mateix professor de plàstica, en el cas de l’Ies les Planes la mateixa Bestraten.

Aquesta implicació dels centres educatius, permet al alumens no només coneixer els projectes que s’hi porten a terme  també viure-ho de prop. Bestraten explicava que en aquesta convocatòria també tenen previst portar a terme una sortida per poder viure-ho de més prop. Per aquest motiu, divendres, els alumnes dels centres que han participat podran visitar en exclusiva totes les construccions.

Recordem que el festival s’inaugurarà divendres a les 19 hores al pati del Museu de Tortosa, lloc on també estaran instal·lats els treballs dels centres educatius.
Des de l’any 2015 A Cel Obert està integrat a la Xarxa Transversal, dins el projecte Transefímers, juntament amb el festival Mau de Granollers, el FesCamp de Sant Cugat, el Lluèrnia de la ciutat d’Olot…

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada